Search
Majski brezplačni pogovori s strokovnjaki
23.04.2014, 11:24    avtor: Petra Arula   vir: Petra Arula    foto: Internet
Preberite še

Dobili boste odgovore na vprašanja o nosečnosti, porodu, dojenčkih, materinstvu, očetovstvu (kako v kamp z doječkom, naravna zaščita pred soncem, zaščita pred klopi, naravna nega, prvi dnevi z dojenčkom...).
STROKOVNJAKI ZA NOSEČKE SREČKE IN ZVEDAVE OČKE

ČETRTKI OD 17.30 DO 18.30

 

Vam raste trebušček, skupaj z njim pa nešteto vprašanj o nosečnosti, porodu, dojenčkih? V otroško igralnico Cityparka za vas vsak četrtek zvečer pridejo najrazličnejši strokovnjaki (enkrat mesečno tudi ginekologinja), ki si za vas vzamejo čas in vam odgovorijo na čisto vsa vprašanja o nosečnosti, porodu, dojenčkih, materinstvu, očetovstvu … Brezplačno – od najboljših strokovnjakov (teme in strokovnjake lahko predlagate tudi vi, z veseljem vam bodo ustregli). Več

 

8. 5.  Kako rojstvo otroka vpliva na partnerski odnos

 

-       Damijana Medved, oblikovalka in koordinatorka programov Mamezofe

 

Rojstvo otroka lahko pomembno vpliva na partnerski odnos. Tokrat bomo spregovorili o tem, kakšne spremembe lahko pričakujeta in s katerimi izzivi se bo treba na novo soočati, kaj storiti, da bosta med tistimi, pri katerih rojstvo otroka odnos poglobi in obogati? Kako se na to lahko pripravita že v nosečnosti, času pričakovanja? In kako se izogniti pastem, ki partnerski odnos skrhajo in oslabijo? 

 

15. 5. Prvi dnevi z novorojenčkom – kaj in kako

- Mojca Kurent, višja med. sestra, svetovalka mamicam po porodu

 

V dnevih, ko mamica pride z novorojenčkom domov, se skupaj z očkom znajdeta v situaciji, ki je lahko polna negotovosti in težav, v glavi pa je naenkrat polno vprašanj, na katera si ne znata odgovoriti. Ali bova zmogla? Zakaj otroček joče? Ali ima zadosti hrane? Kdaj dodajati? Koliko pestovati in nositi? Zakaj toliko spi? Zakaj tako malo spi? Sem zaskrbljena in utrujena. Vsak dan se zjokam … Vabljeni na pogovor s svetovalko mamicam po porodu.

 

22. 5. Sočutje in nežnost

- Gabi Grm, družinska terapevtka in intuicijska svetovalka
Sočutje mame do sama sebe je poglavitnega pomena v razvoju vsakega otroka. Mama, ki poskrbi tako za svojo fizično kot tudi čustveno stabilnost, je opora otroku na njegovi poti. Le ob mami, ki bo srečna in zadovoljna, bo otrok zdrav, obenem pa se bo na vseh področjih razvijal tako, kot si želi vsak za svojega otroka.

 

29. 5. Triki za čim bolj naraven začetek poroda in recepti, da bomo po porodu čim hitreje fit

- Polonca Eržen, nutricistka in učiteljica joge

 

Za lažji porod si lahko pomagate z nekaterimi jogijskimi vajami ter skrivnostmi ajurvede, ki jih bomo spoznali in preizkusili na srečanju, spregovorili pa bomo tudi o čisto praktičnih malenkostih: katere čaje piti proti koncu nosečnosti, masaži presredka, katere točke na križu spodbujajo porod (priporočljivo jih je pritiskati le nekaj dni pred porodom, ker lahko sprožijo popadke), hoja po stopnicah ali v hrib namesto umetnih popadkov, klistir... Na koncu bomo spregovorili še receptih za hrano, ki jo je najbolje jesti nekaj dni po porodu, da nam povrne moč in pomaga pri tvorbi mleka.

 

 

MAMICE SPRAŠUJEJO, STROKOVNJAKI ODGOVARJAJO

TORKI OD 10.00 DO 11.00

 

Se vam je skupaj z dojenčkom porodilo nešteto vprašanj o tem, kako in kaj, da bo zanj in za vas življenje čim lepše? V otroško igralnico Cityparka vsak torek dopoldne pridejo najrazličnejši strokovnjaki, ki si za vas vzamejo čas in vam odgovorijo na čisto vsa vprašanja o dojenčkih, skrbi zanj, materinstvu … Brezplačno – za mamice (in očke) z dojenčki, kjer lahko v miru dojite, se igrate, se pogovarjate in sprašujete najboljše strokovnjake (teme in strokovnjake lahko predlagate tudi vi, z veseljem vam bomo ustregli). Več na www.citypark.si.

 

 

6. 5. Naravna zaščita pred soncem in klopi

- Maja Šantl , aromaterapevtka

S pravo izbiro in kombinacijo hladno stiskanih olj, masla in eteričnih olj lahko sebe in svoje malčke povsem naravno pripravite na sončne žarke, se zaščitite med soncem in poskrbite še za obnovitveno nego po sončenju. Hkrati vam pomagajo kot zaščita pred mrčesom ter pri poletnih tegobah, kot so razne poškodbice, piki insektov in potovalna slabost. Spoznajte prave kombinacije, ki bodo pomagale vam in vaši družini.

 

 

13. 5. Soočenje s strahovi v starševstvu

- Gabi Grm, družinska terapevtka in intuitivna svetovalka

Vsaka mama ve, kaj je za njenega otroka najboljše, in ko sledi svojemu srcu, je na pravi poti. Mamina ljubezen zmore iti čez vse preprek, bolezni, stiske ... Mamin steber notranje moči je pomemben tako zanjo kot za otroka. Na srečanju bomo odkrivale, kako najti svojo moč, zaupanje vase in kako odgnati vse strahove, povezane s starševstvom in materinstvom.

 

20. 5. Kampiranje z dojenčkom je zakon!

- Damijana Medved, oblikovalka in koordinatorka programov Mamezofe

Tokrat bomo povedali vse o kampiranju in potrebni opremi, če se boste odpravili šotoriti z dojenčkom. Spregovorili bomo tudi o tem, na kaj je dobro biti pozoren pri izbiri kampa ter o drugih skrivnostih dobrega šotorjenja z najmlajšimi.

 

27. 5. Nega za mamice in dojenčke – zakaj je pomembno, da je čim bolj naravna?

- Nina Horvat, ambasadorka zdravega življenjskega sloga

Vsi si želimo, da bi bil naš dojenček zdrav, zato se vedno bolj zavedamo, da mu z umivanjem in nego, zaščito pred UV-žarki in klopi ne želimo podariti še cele kopice strupov. Kako negovati najmlajše in kaj je najboljše za noseče in doječe mame, da bodo naša telesa negovana, ne pa preobložena s strupi, in kako izbrati prave izdelke zase brez strahu, da smo nasedli le reklamam, se bomo pogovarjali z Nino Horvat.

 

 

 

if (cook_3arh_referer) { _gaq.push(['_setReferrerOverride',cook_3arh_referer]); } if (cook_3arh_consent) {

}