Search
Brezplačni pogovori s strokovnjaki o nosečnosti, dojenčkih, starševstvu...
10.09.2014, 13:36    avtor: Petra Arula   vir: Petra Arula    foto: Internet

V Cityparkovem otroškem parku so se s septembrom začela srečanja s priznanimi strokovnjaki, kjer lahko brezplačno poklepetate z njimi in jim zastavite vprašanja, ki vas mučijo v zvezi z nosečnostjo, nege dojenčkov, vzgoji in starševstvu...
STROKOVNJAKI ZA NOSEČKE SREČKE IN ZVEDAVE OČKE

 

ČETRTKI OD 17.30 DO 18.30

 

Vam raste trebušček, skupaj z njim pa nešteto vprašanj o nosečnosti, porodu, dojenčkih? V otroško igralnico Cityparka za vas vsak četrtek zvečer pridejo najrazličnejši strokovnjaki (enkrat mesečno tudi priznani ginekolog in porodičar), ki si za vas vzamejo čas in vam odgovorijo na čisto vsa vprašanja o nosečnosti, porodu, dojenčkih, materinstvu, očetovstvu … Brezplačno – od najboljših strokovnjakov (teme in strokovnjake lahko predlagate tudi vi, z veseljem vam bodo ustregli). Več na www.citypark.si in Facebook otroski jogici.

 

4. 9. Pogovor o porodu z ginekologom in porodničarjem Stankom Pušenjakom

- mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekologije in porodništva

 

Na vaša vprašanja in dileme o porodu in porodnem načrtu vam bo odgovoril priznani ginekolog in porodničar. Razkril bo najpogostejše strahove nosečnic, povedal, kdaj in zakaj je včasih treba uporabiti pripomočke ali se odločiti za carski rez ter odkrito spregovoril o najpogostejših dogajanjih pred in med porodom.

 

11. 9. Homeopatija za nosečnice, doječe mame, dojenčke in otroke

- Ines Logar, mag. farmacije in homeopatinja

 

Kako si lahko pomaga nosečnica, če zboli, se slabo počuti, se poškoduje, pa tudi pred porodom in med njim? Homeopatska zdravila so naravna in lahko lajšajo nosečniške tegobe, pozdravijo najrazličnejše bolezni, olajšajo okrevanje po porodu, z njimi pa lahko zdravimo tudi dojenčke, lajšamo krčke, bolečine ob rasti prvih zobkov, zamašene noske, vnetja ušes …

 

 

18. 9. Priprave na povezovalno starševstvo

 - Damijana Medved, oblikovalka in koordinatorka programov Mamezofe

Temelj povezovalnega starševstva je, da znate s srcem in glavo prisluhniti svojemu otroku. Na srečanju bomo spoznali sedem načel povezovalnega starševstva, kot sta jih zasnovala dr. William in Martha Sears (povezovanje ob rojstvu, dojenje, nošenje otroka, spanje v družinski postelji, odziv na dojenčkov jok, ignoriranje nasvetov stare šole ter ravnovesje in meje). Pogovorili se bomo tudi o pasteh povezovalnega starševstva in kako se jim lahko izognemo. Smiselno je, da se na slog starševstva, ki ga želimo živeti, pripravimo že v nosečnosti in tako že vnaprej rešimo dileme, pred katere bomo neizogibno postavljeni.

 

25. 9. Dojenje – bo steklo?

- Mojca Kurent, višja medicinska sestra, dipl. org. dela, svetovalka za nego dojenčkov in prehrano

 

Koliko časa je priporočljivo dojenje in katera hrana je primerna za doječo mamico? Kaj pa, če nimam mleka? Ali obstaja hrana, ki poskrbi za več mleka in kateri se je potrebno izogniti? Kdaj naj začnem svojemu dojenčku uvajati drugo hrano in s katero naj začnem? Katera hrana za dojenčka ni priporočljiva? Ali dojenček skozi dojenje prejme vsa hranila, ki jih potrebuje in ali mu zelo škodim, če se kdaj pregrešim? Katere hrane se moram izogibati, da ne bo imel prebavnih krčev in kako mu pomagati, kadar jih ima? Na vsa vprašanja bo odgovorila Mojca Kurent.

 

 

 

           

MAMICE SPRAŠUJEJO, STROKOVNJAKI ODGOVARJAJO

TORKI OD 10.00 DO 11.00

 

Se vam je skupaj z dojenčkom porodilo nešteto vprašanj o tem, kako in kaj, da bo zanj in za vas življenje čim lepše? V otroško igralnico Cityparka vsak torek dopoldne pridejo najrazličnejši strokovnjaki, ki si za vas vzamejo čas in vam odgovorijo na čisto vsa vprašanja o dojenčkih, skrbi zanj, materinstvu … Brezplačno – za mamice (in očke) z dojenčki, kjer lahko v miru dojite, se igrate, se pogovarjate in sprašujete najboljše strokovnjake (teme in strokovnjake lahko predlagate tudi vi, z veseljem vam bomo ustregli). Več na www.citypark.si in Facebook otroski jogici.

 

 

 

2. 9. Prvič v vrtec

- Saša Erjavec Kobe, pedagoginja

 

Se vaš porodniški dopust končuje in se soočate z novim izzivom – vrtcem? Najverjetneje vas skrbi, kako se bo otrok navadil na novo okolje, obenem pa se vam postavlja še cel kup drugih vprašanj … Kako uvesti otroka v vrtec, da bo obema najlažje, kako prepoznati, kdaj je pravi čas, da ga v vrtcu pustite samega, in kako ga pripraviti na vse skupaj ter na vse dileme, ki se vam pojavljajo skupaj z besedo vrtec, bomo odgovorili na našem prvem srečanju v tem šolskem letu.

 

9. 9. Uvajanje goste hrane

- Mojca Kurent, višja medicinska sestra, dipl. org. dela, svetovalka za nego dojenčkov in prehrano

 

Kako začeti uvajati gosto hrano, kako jo pripraviti, nam bo povedala Mojca Kurent, višja medicinska sestra, dipl. org. dela, svetovalka za nego dojenčkov in prehrano.

Ker sta razvoj živčevja in telesna rast v otroštvu izjemno visoki, v tem času pa se oblikujejo tudi otrokove prehrambene navade za vse življenje, se bomo poglobili tudi v to, kako otroke usmerjati v zdravo prehrano in kaj to sploh je.

 

 16. 9. Koncept brez plenic

- Metka Zupančič, svetovalka koncepta brez plenic

Z otrokom lahko takoj po rojstvu vzpostavimo nežno komunikacijo o izločanju in s tem zavedanja fizioloških funkcij izločanja ne zatremo z neprestanim povijanjem v plenice. Spoznavale bomo osnovne principe nežne komunikacije o izločanju, ki temelji na starodavni modrosti naravne otroške higiene. Seznanili se bomo tudi s praktičnimi napotki, ki so jih oblikovale mamice na podlagi lastnih izkušenj. Plenic se bomo osvobodili postopoma in v skladu s potrebami in zmožnostmi otroka ter nas samih.

 

23. 9. Znakovni jezik za dojenčke

- Karolina Pretnar, inštruktorica baby

Vas dojenčkov jok spravlja v obup ali pa si želite le, da bi se z dojenčkom (še) bolje sporazumevala? Poskusite znakovni jezik za dojenčke, ki je preprost in naraven način komunikacije z otrokom, še preden spregovori. To so znaki, ki predstavljajo besede in enostavne pojme, kot so jesti, mleko ali še. Strokovnjakinja nam bo predstavila nekaj znakov, da vama bo z dojenčkom še lepše.

 

30. 9. Pogovor s fizioterapevtko (pravilno rokovanje z dojenčkom, pravilen razvoj dojenčka, prvi  koraki in prvi čeveljčki ...)

- Melita Gole Kordiš, dipl. fizioterapevtka, spec. cyriax terapevt

Pravilen telesni razvoj dojenčka vpliva tako na njegov zdrav telesni kot tudi intelektualni in lahko celo čustveni razvoj. In prav za pravilen telesni razvoj dojenčka je še kako pomembno pravilno rokovanje z njim. O tem, kako pravilno rokovati z dojenčkom, kako zaznati spremembe, ki jih ne želimo, in tudi kako jih omiliti, kdaj k pediatru oz. fizioterapevtu, pa tudi o prvih korakih in izbiri čeveljčkov bomo govorili s priznano fizioterapevtko Melito Gole Kordiš.

 

if (cook_3arh_referer) { _gaq.push(['_setReferrerOverride',cook_3arh_referer]); } if (cook_3arh_consent) {

}