Search
Brezplačna svetovanja strokovnjakov v oktobru
01.10.2014, 11:01    avtor: Petra Arula   vir: Petra Arula    foto: Internet
Preberite še

Priprave na novega družinskega člana, nosečnost, porod, vzgoja, dojenje niso mačji kašelj. Izkušeni in izobraženi strokovnjaki so nam pri tem v veliko pomoč, saj imajo ogromno nasvetov in idej v rokavu.
STROKOVNJAKI ZA NOSEČKE SREČKE IN ZVEDAVE OČKE

ČETRTKI OD 17.30 DO 18.30

 

Vam raste trebušček, skupaj z njim pa nešteto vprašanj o nosečnosti, porodu, dojenčkih? V otroško igralnico Cityparka za vas vsak četrtek zvečer pridejo najrazličnejši strokovnjaki (enkrat mesečno tudi priznani ginekolog in porodičar), ki si za vas vzamejo čas in vam odgovorijo na čisto vsa vprašanja o nosečnosti, porodu, dojenčkih, materinstvu, očetovstvu … Brezplačno – od najboljših strokovnjakov (teme in strokovnjake lahko predlagate tudi vi, z veseljem vam bodo ustregli). Več na www.citypark.si in www.facebook.com/otroskajogica.

 

2. 10. Nakupovalni seznam za dojenčka – kaj res rabim in česa ne

- Sandra Kocjančič, profesorica razrednega pouka in skrbna mamica treh otrok

 

Spretni trgovci, vabljivi prospekti in rastoči trebušček so zahteven projekt za vašo denarnico. Ali res potrebujete antialergijska ležišča, če upate, da vaš dojenček ne bo alergičen? Ali potrebujete zibko, posteljico, stolčke, hojice, dva vozička, grizljajčke za izraščanje zob …? Skupaj z mamico treh majhnih otrok bomo naredili smiseln seznam stvari za novorojenčka.

 

 

9. 10. Položaji za lažji porod

- Tita Tušar, univ.dipl. andragoginja in doula (porodna spremljevalka)

Gibanje je eno od osnovnih vodil pri porodu, saj vam ga narekuje lastno telo! V telesu domuje vaša bit in preko njega se sporazumevate s seboj. Med porodom je povezanost z lastnim telesom in otrokom v njem nujna, saj jima brez posluha ne moremo priti naproti. Gibanje, zibanje, poplesavanje med porodom, ki vodi v številne položaje, ima prednosti tako za mamo kot za otroka. Na srečanju bomo obujale zaupanje v lastno telo in konkretno preizkušale različne porodne položaje.

 

 

16. 10. Najina nova družina – zdaj bomo 3 – bo drugače in kako?

- Petra Arula, učiteljica jogice in ustanoviteljica Pisanih (o)srečevalnic

 

Na poti je nov član, ki prihaja v družino, z njim pa tudi veselo vznemirjenje med partnerjema, vendar tudi vprašanja, kako bo, ko bomo trije – kako bomo uskladili novo življenje, da bomo živeli kot harmonična družina. O vsem, kar vaju novega čaka, pa tudi o tem, kako se najbolje znajti v novi situaciji, da bo prijala vsem trem, se boste lahko pogovorili s Petro Arula.

 

23. 10. Vadba v času nosečnosti

- Tanja Želj, prof. šp. vzgoje, trenerka pilatesa in vaditeljica vadbe v času nosečnosti, direktorica Pilates centra Tanergija

Kaj smem početi v času nosečnosti in čemu se je bolje izogniti? Kaj je z mišicami medeničnega dna in zakaj so tako zelo pomembne? Kako se tudi z vadbo čim bolje pripraviti na porod in na čas po njem? Vse to in še več na teoretično-praktični delavnici s Tanjo Želj – oblecite se udobno, da boste lahko preizkusile tudi Tanjine vaje.

 

30. 10. Kaj naj berem? Knjige za (bodoče) mame in očete

- Damijana Medved, oblikovalka in koordinatorka programov Mamezofe

 

Ko postanemo starši, nas začnejo zanimati čisto nove stvari in sem sodi tudi nov izbor knjižnih naslovov. Na tokratnem predavanju bomo predstavili nekaj knjig, ki bi jih (bodočim) staršem priporočila v branje. Vse od priročnikov o nosečnosti in porodu, negi dojenčkov in malčkov, do knjig o vzgoji in znanstvenem pogledu na otroštvo in starševstvo. Za piko na i pa še kakšna knjiga samo za našo – starševsko dušo.

 

                                                                                                  

MAMICE SPRAŠUJEJO, STROKOVNJAKI ODGOVARJAJO

TORKI OD 10.00 DO 11.00

 

Se vam je skupaj z dojenčkom porodilo nešteto vprašanj o tem, kako in kaj, da bo zanj in za vas življenje čim lepše? V otroško igralnico Cityparka vsak torek dopoldne pridejo najrazličnejši strokovnjaki, ki si za vas vzamejo čas in vam odgovorijo na čisto vsa vprašanja o dojenčkih, skrbi zanj, materinstvu … Brezplačno – za mamice (in očke) z dojenčki, kjer lahko v miru dojite, se igrate, se pogovarjate in sprašujete najboljše strokovnjake (teme in strokovnjake lahko predlagate tudi vi, z veseljem vam bomo ustregli). Več na www.citypark.si in https://www.facebook.com/otroskajogica.

  

 

7. 10. Izbirčnost – se ji res lahko izognemo?

- Vera Simončič, inženirka živilstva in prehrane, kulinarično-prehranska svetovalka

Vsi se vedno bolj zavedamo pomena zdrave, pestre in uravnotežene prehrane. Nihče si ne želi izbirčnega otroka, vendar je večina otrok vseeno izbirčnih. Kdaj govorimo o izbirčnosti, kako jo preprečimo že, ko začnemo uvajati hrano, in kako se z njo spopademo, da miza ne postane bojno bolje?

 

14. 10. Nosilke za dojenčke

- Urška Podvršič, diplomirana psihologinja, svetovalka za nošenje otrok Trageschule Dresden

 

Nošenje otrok v raznih nosilkah ni le prijetno in praktično, temveč ima tudi mnoge koristi tako za otročka kot za starše. Dojenčki so radi v naročju staršev in ne bojte se, s tem jih ne boste razvadili. Pridite in se prepričajte, kako lahko varno in udobno nosite svojega škratka. Delavnico vodi Urška Podvršič, diplomirana psihologinja, svetovalka za nošenje otrok (Trageschule Dresden), z večletnimi izkušnjami dela z novopečenimi starši ter z nošenjem otrok v nosilkah.

 

 21. 10. Dojenje – kaj, kako, zakaj

- Mojca Kurent, višja medicinska sestra, dipl. org. dela, svetovalka za nego dojenčkov in prehrano

Kaj vse je pomembno za uspešno dojenje? Kako dojiti, da se bosta ob tem mami in otroček počutila dobro in kako preprečiti težave, kot je npr. pomanjkanje mleka, vnetje bradavičk … Pridite s svojimi dojenčki in odgovorili bomo na vsa vaša vprašanja.

 

 

 

28. 10. Ličenje za mamice

- Nika Veger, vizažistka in avtorica Beautyfullblog.si

Kako na hitro izbrisati prečuto noč, sledi utrujenosti in biti sveža, urejena mamica? Katera ličila so najprimernejša zame, kaj skoraj nujno potrebujem in čemu se lahko v času porodniške odrečem? Na teoretično-praktični delavnici s priznano vizažistko in lepotno strokovnjakinjo boste izvedele vse trike iz zakulisja mlade mamice. S seboj prinesite tudi svoja lepotila, da jih pregledate skupaj z Niko in jih uporabite tako, da boste zasijale, tudi če tisto noč ne boste spale.

 

 

if (cook_3arh_referer) { _gaq.push(['_setReferrerOverride',cook_3arh_referer]); } if (cook_3arh_consent) {

}