Search
Brezplačno svetovanje in jogica za nosečnice, dojenčke in otroke
21.10.2014, 18:38    avtor: Petra Arula   vir: Petra Arula    foto: Internet
Preberite šeBREZPLAČNA JOGICA ZA DOJENČKE IN OTROKE OB ČETRTKIH

 

Jogica za dojenčke, vodi certificirana učiteljica Rainbow Kids Yoga Petra Arula

četrtki 10.00–10.45 

 11.00–11.45 (7–11-mesečni dojenčki)

 

Jogica za dojenčke je namenjena najmlajšim in njihovim mamicam – najprej se s posebnimi vajami posvetimo mamicam, da dojenčki se povežejo s seboj in naberejo novih moči, sledi povezovanje z dojenčkom, masaža in nato vaje, prilagojene najmlajšim. Če je masaža ali kakšna vaja preveč izčrpavajoča, se mali jogiji lahko tudi sredi vadbe pogostili pri mamicah. Tu je dovoljeno vse – pomembno je le, da nam je lepo, zato pri jogici vedno poskrbimo tudi za mamice s sproščanjem in vračanjem energije, ki jo mamice še kako potrebujejo.

 

Trajanje: 45 minut

Starost: do 12. meseca

Oprema: brisačka v velikosti otroka, odejica

Izvajamo brezplačno v Cityparkovem otroškem parku vsak četrtek od 10.00 do 10.45 za dojenčke, stare od 1 do 6 mesecev, in od 11.00 do 12.00 za dojenčke, stare od 7 do 12 mesecev.

 

 

Jogica – igriva-pravljična-domišljijska joga za otroke, vodi certificirana učiteljica Rainbow Kids Yoga Petra Arula

četrtki od 16.30 do 17.15

 

Jogica je posebna joga, namenjena otrokom, ki skozi pravljico ali domišljijo raziskujejo svet, naravo, svoja čustva, um in telesa. Asane so popolnoma prilagojene otrokom, velik poudarek je na dihanju in umirjanju, vseeno pa je jogica ena velika zabava.

 

Trajanje: 45 minut

Starost: 3 do 8 let

Oprema: copatki ali debelejše nedrseče nogavičke, udobna oblačila

Izvajamo brezplačno v Cityparkovem otroškem parku vsak četrtek od 16.30 do 17.15

 

BREZPLAČNA JOGICA ZA NOSEČNICE – V TOREK ZVEČER V CITYPARKU

 

Jogica za nosečnice, vodi učiteljica joge Polona Dragaš

torki od 19.30 do 20.30

Jogica za nosečnice je posebej prilagojena ženskemu telesu v novem stanju – poleg priporočljive nosečniške vadbe se bodo nosečnice sprostile in se s posebnimi vajami pripravljale tudi na čim lažji porod. Jogica za nosečnice je primerna tudi za mamice po porodu, ko se njihovo telo spet počasi vrača v prvotno stanje.

 

Trajanje: 60 minut

Oprema: udobna oblačila

Izvajamo brezplačno v Cityparkovem otroškem parku vsak torek od 19.30 do 20.30

 

 

BREZPLAČNI POGOVORI S STROKOVNJAKI NOVEMBER 2014

 

STROKOVNJAKI ZA NOSEČKE SREČKE IN ZVEDAVE OČKE

ČETRTKI OD 17.30 DO 18.30

 

Vam raste trebušček, skupaj z njim pa nešteto vprašanj o nosečnosti, porodu, dojenčkih? V otroško igralnico Cityparka za vas vsak četrtek zvečer pridejo najrazličnejši strokovnjaki (enkrat mesečno tudi priznani ginekolog in porodičar), ki si za vas vzamejo čas in vam odgovorijo na čisto vsa vprašanja o nosečnosti, porodu, dojenčkih, materinstvu, očetovstvu … Brezplačno – od najboljših strokovnjakov (teme in strokovnjake lahko predlagate tudi vi, z veseljem vam bodo ustregli). Več na www.citypark.si in www.facebook.com/otroskajogica.

 

6. 11. Vprašanja in dileme o porodu z ginekologom in porodničarjem Stankom Pušenjakom

- mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekologije in porodništva

 

Na vaša vprašanja in dileme o porodu in porodnem načrtu vam bo odgovoril priznani ginekolog in porodničar. Razkril bo najpogostejše strahove nosečnic, povedal, kdaj in zakaj je včasih treba uporabiti pripomočke ali se odločiti za carski rez ter odkrito spregovoril o najpogostejših dogajanjih pred in med porodom.

 

 

13. 11. Vročina in viroze pri nosečnicah in dojenčkih

-  Jasna Matjašič, celostna družinska svetovalka in terapevtka naravnega zdravljenja
Glede na to, da se vročina lahko pojavi hitro in včasih mine čez noč, spet drugič pa traja in traja, je razumevanje mehanizma delovanja vročine odločilna, še posebno pri nosečnicah, ki se ob pojavu vročinskega stanja ustrašijo tudi za zdravje svojega otroka pod srcem. Različne viroze, tako pri otrocih kot pri odraslih, pa imajo pomemben skupni imenovalec – za ozdravljenje je potreben predvsem čas. Zanesljivo se človek bolje počuti, ko ve, kaj se med tem dogaja, zakaj se to dogaja in kako je mogoče prepoznati resno stanje. Vabljeni na raziskovanje tipično jesenskih težav: viroza in vročina.

20. 11. Matične celice – zakaj jih je vredno shraniti?

- Martina Oražem, vodja svetovanja v Neocelici

 

Čarobnega recepta, ki bi zagotavljal zdravje naših otrok, žal ni, se je pa v zadnjem desetletju povečal pomen shranjevanja matičnih celic iz novorojenčkove popkovnične krvi in tkiva popkovnice. Novorojenčka lahko tako že v porodnišnici obdarimo z neprecenljivim darilom – shranitvijo njegovih matičnih celic. Kaj so matične celice? Kakšna je njihova vrednost in kakšne koristi prinašajo? Kako poteka odvzem popkovnične krvi in tkiva popkovnice ob rojstvu otroka? Kje v Sloveniji lahko matične celice shranimo? O vseh dilemah se boste lahko pogovorili z Martino Oražem iz podjetja Neocelica, prvega ponudnika shranjevanja matičnih celic v Sloveniji.

27. 11. Moji prvi tedni z dojenčkom – zakaj je pomembno, da se na njih pripravim že zdaj?

- Damijana Medved, oblikovalka in koordinatorka programov Mamezofe

Čeprav je v nosečnosti običajno porod tisti, ki mu posvečamo največ pozornosti, je smiselno, da pomislimo tudi na čas, ki nas čaka po porodu. Na srečanju bomo tako začrtali načrt našega obdobja po porodu, da skrb za malo bitjece ne bo popoln skok v neznano. Čisto konkretno bomo nanizali dejavnosti in kotičke, kjer smo starši dobrodošli, in predstavili različne možnosti preživljanja vsakdana z dojenčkom.

 

                                                                                                 

MAMICE SPRAŠUJEJO, STROKOVNJAKI ODGOVARJAJO

TORKI OD 10.00 DO 11.00

 

Se vam je skupaj z dojenčkom porodilo nešteto vprašanj o tem, kako in kaj, da bo zanj in za vas življenje čim lepše? V otroško igralnico Cityparka vsak torek dopoldne pridejo najrazličnejši strokovnjaki, ki si za vas vzamejo čas in vam odgovorijo na čisto vsa vprašanja o dojenčkih, skrbi zanj, materinstvu … Brezplačno – za mamice (in očke) z dojenčki, kjer lahko v miru dojite, se igrate, se pogovarjate in sprašujete najboljše strokovnjake (teme in strokovnjake lahko predlagate tudi vi, z veseljem vam bomo ustregli). Več na www.citypark.si in https://www.facebook.com/otroskajogica.

 

 

 

4. 11. Uvajanje goste hrane

- Marjetka Založnik, inženirka živilstva in prehrane, svetovalka za zdravo otroško prehrano

Govorili bomo o osnovah navajanja na čvrsto hrano – ko bomo dojenčku začeli dajati čvrstejšo hrano, lahko določimo čas, ko ga redno hranimo in mu s tem namenimo veliko pozornosti, ter o pomenu prvih otrokovih jedi – slaba prehrana namreč lahko povzroča težave, ki bodo mučile naše otroke do konca njihovega življenja, doma narejene kašice za naše otročke pa nimajo le okusa po pravi hrani, tudi veliko cenejše so. Govorili bomo tudi o tem, kako otroka spodbujamo, naj poskusi nove gostote hrane in okuse.

 

 

11. 11. Masaža dojenčkov

- Mojca Kurent, višja medicinska sestra, dipl. org. dela, svetovalka za nego dojenčkov in prehrano

 

Masaža dojenčka pomaga malemu bitjecu, da se njegove težave omilijo ali celo izginejo: prebavne težave, nemir, težje uspavanje, izraščanje zobkov ... Vsakodnevna masaža poveže mamico in otroka, to pa jima prinese veliko veselja in koristnega druženja. Ob redni masaži otrok razvije zdravo  motoriko, spretnost in njegov imunski sistem postane močnejši.

Na srečanju se bomo pogovorili o tem, kdaj začeti, koliko časa naj masaža traja, kakšna olja uporabljamo, in se naučili nekaj  osnovnih prijemov.

 

 

18. 11. Homeopatija za dojenčke

- Ines Logar, mag. farmacije in homeopatinja

Homeopatija krepi imunski sistem z naravnimi zdravili; s homeopatijo delujemo na sistem kot na celoto in ne na simptom. Pri težavah dojenčkov je pomembna, ker nima stranskih učinkov; uporablja se tako pri novorojenčkih, doječih materah, nosečnicah kot tudi pri oslabelih starejših ljudeh. Če bi torej  radi svojim najmlajšim čim bolj naravno pomagali, ko jih mučijo krčki, ko izraščajo zobki, pri prehladih, otroških boleznih, padcih, po cepljenjih, in ne veste, ali je to za vas, pridite na naše srečanje in se seznanite s to naravno metodo zdravljenja.

 

 

25. 11. Trma pri otrocih

- Saša Erjavec Kobe, pedagoginja

Kdaj se pojavi tista tipična trma, ki je bolj kot za otoke nadležna za starše, in kako naj se starši z njo soočimo? Kaj trmo izzove, kaj sploh je trma in zakaj se pojavi? Kakšne posledice ima lahko nasilno zatiranje trme? Starši se je moramo lotiti z vztrajnostjo in doslednostjo, nikakor pa ne smemo popuščati. Ne pozabimo pa tudi, da je trma nujna za otrokov nadaljnji razvoj.

 

 

 

CITYPARK – OTROŠKI PARK PRI SLAŠČIČARNI POD VODO

 

 

if (cook_3arh_referer) { _gaq.push(['_setReferrerOverride',cook_3arh_referer]); } if (cook_3arh_consent) {

}