Search
Ohrovtov čips
22.06.2010, 14:25    avtor:   vir: Internet    foto: Anja Horvat Jeromel
Preberite še

Okusno in zdravo nadomestilo za krompirjev čips. Še posebej privlačno za otroke, ki sicer ne marajo zelene listnate zelenjave, obožujejo pa čips.




Ohrovtov čips je lahko odlična predjed ali prigrizek, ki se uspešno obnese tudi kadar ga pohrustamo, če smo na poti.

Za osnovo:

1 glava zelenega ohrovta

Ohrovtu odstranimo žilnata stebla in ga naztrgamo na grižljaj velike kose (nekoliko večje, kot je krompirjev čips, ker se med sušenjem malo skrči). Naložimo ga v veliko skledo in pripravimo omako.

Omaka:
1 rdeča paprika
¾ indijskih oreščkov (namočenih za vsaj 1 uro)
2 jedilni žlici konopljinih semen
2 jedilni žlici limoninega soka
1 jedilna žlica kvasa (po želji in če ga imamo pri roki, sicer je prav tako okusno tudi brez – sicer ga prodajajo v Jablani)
1 mali česen
¼ čajne žličke himalajske soli

Vse sestavine za omako zmešamo v močnem mešalniku.

Omako nato prelijemo po ohrovtovih lističem in dobro premešamo z rokami, da se omaka enakomerno razporedi po ohrovtu in prekrije vso površino.

Posamezne ohrovtove lističe premestimo na pladnje in jih posušimo v pečici ali sušilniku na 45 stopnjah okoli 16-20 ur, dokler ni hrustljavo. Nekje na polovici lističe obrnemo, da se enakomerno posušijo.









if (cook_3arh_referer) { _gaq.push(['_setReferrerOverride',cook_3arh_referer]); } if (cook_3arh_consent) {

}