Search
Brezplačne joge za dojenčke, otroke in nosečnice ter nasveti strokovnjakov
10.12.2014, 14:25    avtor: Petra Arula   vir: Petra Arula    foto: Internet
Preberite še

Na voljo so različne vadbe joge za dojenčke, otroke in nosečnice ter številna srečanja s strokovnjaki, ki vam bodo pomagali pri raznovrstnih starševskih izzivih.
BREZPLAČNA JOGICA ZA DOJENČKE IN OTROKE OB ČETRTKIH

 

Jogica za dojenčke, vodi certificirana učiteljica Rainbow Kids Yoga Petra Arula

četrtki 10.00–10.45 (1

 11.00–11.45 (7–11-mesečni dojenčki)

 

Jogica za dojenčke je namenjena najmlajšim in njihovim mamicam – najprej se s posebnimi vajami posvetimo mamicam, da dojenčki se povežejo s seboj in naberejo novih moči, sledi povezovanje z dojenčkom, masaža in nato vaje, prilagojene najmlajšim. Če je masaža ali kakšna vaja preveč izčrpavajoča, se mali jogiji lahko tudi sredi vadbe pogostili pri mamicah. Tu je dovoljeno vse – pomembno je le, da nam je lepo, zato pri jogici vedno poskrbimo tudi za mamice s sproščanjem in vračanjem energije, ki jo mamice še kako potrebujejo.

 

Trajanje: 45 minut

Starost: do 12. meseca

Oprema: brisačka v velikosti otroka, odejica

Izvajamo brezplačno v Cityparkovem otroškem parku vsak četrtek od 10.00 do 10.45 za dojenčke, stare od 1 do 6 mesecev, in od 11.00 do 12.00 za dojenčke, stare od 7 do 12 mesecev.

 

 

Jogica – igriva-pravljična-domišljijska joga za otroke, vodi certificirana učiteljica Rainbow Kids Yoga Petra Arula

četrtki od 16.30 do 17.15

 

Jogica je posebna joga, namenjena otrokom, ki skozi pravljico ali domišljijo raziskujejo svet, naravo, svoja čustva, um in telesa. Asane so popolnoma prilagojene otrokom, velik poudarek je na dihanju in umirjanju, vseeno pa je jogica ena velika zabava.

 

Trajanje: 45 minut

Starost: 3 do 8 let

Oprema: copatki ali debelejše nedrseče nogavičke, udobna oblačila

Izvajamo brezplačno v Cityparkovem otroškem parku vsak četrtek od 16.30 do 17.15

 

BREZPLAČNA JOGICA ZA NOSEČNICE – V TOREK ZVEČER V CITYPARKU

 

Jogica za nosečnice, vodi učiteljica joge Polona Dragaš

torki od 19.30 do 20.30

Jogica za nosečnice je posebej prilagojena ženskemu telesu v novem stanju – poleg priporočljive nosečniške vadbe se bodo nosečnice sprostile in se s posebnimi vajami pripravljale tudi na čim lažji porod. Jogica za nosečnice je primerna tudi za mamice po porodu, ko se njihovo telo spet počasi vrača v prvotno stanje.

 

Trajanje: 60 minut

Oprema: udobna oblačila

Izvajamo brezplačno v Cityparkovem otroškem parku vsak torek od 19.30 do 20.30

 

 

BREZPLAČNI POGOVORI S STROKOVNJAKI DECEMBER 2014

 

STROKOVNJAKI ZA NOSEČKE SREČKE IN ZVEDAVE OČKE

ČETRTKI OD 17.30 DO 18.30

 

Vam raste trebušček, skupaj z njim pa nešteto vprašanj o nosečnosti, porodu, dojenčkih? V otroško igralnico Cityparka za vas vsak četrtek zvečer pridejo najrazličnejši strokovnjaki (enkrat mesečno tudi priznani ginekolog in porodičar), ki si za vas vzamejo čas in vam odgovorijo na čisto vsa vprašanja o nosečnosti, porodu, dojenčkih, materinstvu, očetovstvu … Brezplačno – od najboljših strokovnjakov (teme in strokovnjake lahko predlagate tudi vi, z veseljem vam bodo ustregli). Več na www.citypark.si in www.facebook.com/otroskajogica.

 

4. 12. Vrste porodov in kateri je najboljši zame

- mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekologije in porodništva

Katere vrste porodov so na voljo v Sloveniji; za katere se lahko odločite sami in za katere se odloči strokovno osebje? Kakšen porod je najprimernejši za vas in vašega dojenčka, s kom in kdaj se lahko to pogovorite? S čim  in kako si lahko med porodom olajšate bolečine? Na vsa zgornja vprašanja in še dodatna vaša vam bo odgovoril priznani ginekolog in porodičar mag. Stanko Pušenjak.

 

 

 

11. 12. Nosečnost in zelišča, prehranski dodatki, eterična olja – kaj je blagodejno zame in kaj odsvetovano (ter zakaj)?

- Jasna Matjašič, Za Sončke, celostno družinsko svetovanje


Kateri naravni pripravki so med nosečnostjo blagodejni zame in kateri odsvetovani?
Pokukali bomo v svet naravne podpore telesa v času nosečnosti, tako pri preventivi kot tudi zdravljenju. Govorili bomo predvsem o zeliščih, eteričnih oljih in prehranskih dodatkih, ki blagodejno vplivajo na bodočo mamico in otročka, pa tudi na dojenčke.

 18. 12. Priprava na porod skozi gib, dotik ali sliko

- Mojca Kurent, višja med. sestra, svetovalka mamicam po porodu

 

Obdobje nosečnosti je obdobje, ki je polno novega odkrivanja čudeža življenja. V tem času se spreminja tudi ženska, energija ženskosti pa jo dela nežno, milo in polno novega življenja in pričakovanj. Pripravlja se na čudovit dogodek, ki jo bo spremenil. V pripravah na ta dogodek ji lahko pomagamo, da se preko giba, dotika ali slike lažje začuti in lažje rodi.

Vabljeni na praktično delavnico. Partnerji zaželeni.

 

MAMICE SPRAŠUJEJO, STROKOVNJAKI ODGOVARJAJO

TORKI OD 10.00 DO 11.00

 

Se vam je skupaj z dojenčkom porodilo nešteto vprašanj o tem, kako in kaj, da bo zanj in za vas življenje čim lepše? V otroško igralnico Cityparka vsak torek dopoldne pridejo najrazličnejši strokovnjaki, ki si za vas vzamejo čas in vam odgovorijo na čisto vsa vprašanja o dojenčkih, skrbi zanj, materinstvu … Brezplačno – za mamice (in očke) z dojenčki, kjer lahko v miru dojite, se igrate, se pogovarjate in sprašujete najboljše strokovnjake (teme in strokovnjake lahko predlagate tudi vi, z veseljem vam bomo ustregli). Več na www.citypark.si in https://www.facebook.com/otroskajogica.

 

 

 

2. 12. Otroški jok – kaj, zakaj in kako
- Jasna Matjašič, celostna družinska svetovalka in terapevtka naravnega zdravljenja

O joku bomo govorili z različnih vidikov: torej o joku, ki ga znajo otroci tako dobro izraziti in nas z njim spravljajo ob živce, pa tudi joku, ki ga bolj obvladujemo odrasli – ta je po navadi tih, skrit in vse prevečkrat požrt. Koliko neizražene žalosti in razočaranja se je z leti nabralo v meni in kako lahko bolje razumem otroka ter mu pomagam ob njegovem soočanju s svetom? Ob njegovem  glasnem ali tihem joku?

 

 

9. 12. Kako lahko pomagam svojemu otroku pri bolezni in poškodbi?

- Antonina Rome, dr. med.; zdravnica, ki se je usmerila v naravno medicino

Kako lahko pomagam svojemu otroku, če zboli ali se poškoduje, pa tudi prijateljici po porodu ali če izgubi ljubljeno osebo? Tokrat se bomo čisto praktično učile: kako osebi pomagati, da hitreje okreva po nesreči, bolezni ali prepiru, kako pomagati otroku, če se poškoduje ali zboli, zakaj imamo sposobnost in moč vplivati na svoje zdravje, prijemov, s katerimi boste olajšali bolečino in nelagodje bližnjemu.

 

16. 12. Nepozabne fotografije dojenčkov – kako jih ustvariti

- Martina Zaletel, profesionalna fotografinja

Bi radi čim bolje ujeli trenutke, ki so vam dragoceni, pa rezultat nekako ne odraža tistega, kar ste videli s srcem? Portretna fotografinja, ki se specializira za fotografiranje otrok in družin, vam bo zaupala njene najljubše nasvete za fotografiranje v različnih situacijah, ki vam bodo pomagali narediti lepe in iskrene fotografije vaših otrok, ki vas bodo osrečevale vse življenje.

 

23. 12. Bioresonanca in otroci - hitra diagnostika in nežno zdravljenje

- Darja Vrbanc – bioresonančna terapevtka

Vas zanima, kaj je bioresonanca, kako lahko diagnosticira bolezni in alergije ter kako lahko z njo zdravimo – brez stranskih učinkov, kot jih imajo zdravila? Darja Vrbanc bo podala tudi celostni pogled na telo, njegove odzive, in svetovala mamicam, kako ravnati v primeru alergij, krčkov in drugih težav, ki se lahko pojavijo skupaj z malim bitjecem.

 

30. 12. Povezovalno starševstvo

- Damijana Medved, oblikovalka in koordinatorka programov Mamezofe

Temelj povezovalnega starševstva je, da znate s srcem in glavo prisluhniti svojemu otroku. Na predavanju bomo predstavili sedem načel povezovalnega starševstva, kot sta jih zasnovala William in Martha Sears (povezovanje ob rojstvu, dojenje, nošenje otroka, spanje v družinski postelji, odziv na dojenčkov jok, ignoriranje nasvetov stare šole ter ravnovesje in meje). Pogovorili se bomo tudi o pasteh povezovalnega starševstva in kako se jim lahko izognemo.

 

 

 

 

 

if (cook_3arh_referer) { _gaq.push(['_setReferrerOverride',cook_3arh_referer]); } if (cook_3arh_consent) {

}