Search
Celostno hujšanje s karmično diagnostiko
23.02.2015, 12:15    avtor: Bea   vir: Karmična diagnostika    foto: Pixabay
Preberite še

Pri karmični diagnostiki, gre za iskanje in odpravljanje vzrokov za naše probleme, težave in bolezni. Celostno hujšanje nam omogoči soočanje z globljimi vzroki za prekomerno težo in odpravljanju le teh.
Celostno hujšanje - moja zgodba
 

Projekt celostnega hujšanja ima korenine v mojem lastnem odkrivanju sebe in vzrokov za preveliko telesno težo. Naj vam opišem svojo zgodbo.

Že celo življenje imam preveč kilogramov. Ko sem bila otrok,  so se vrstniki pogosto norčevali iz mene, zaradi česar sem si ustvarila zelo nizko samopodobo. Zmerjanje in poniževanje se je ustavilo šele na prehodu v srednjo šolo. Do takrat sem se že navadila, da skrivam svoja čustva in da se umikam pred vrstniki in tudi ostalimi ljudmi. Najboljše sem se počutila v osamljenosti svoje sobe s knjigo v roki, morda sem ravno zaradi tega čez leta vpisala študij bibliotekarstva.

Do svojega tridesetega leta sem večkrat lepo shujšala do svoje idealne teže, vendar sem v naslednjih nekaj mesecih vse pridobila nazaj, vključno s kakšnim dodatnim kilogramom. Življenje se mi je začenjalo postavljati na nove temelje, ko sem spoznala karmično diagnostiko, s katero sem si lahko tudi sama pomagala. Ker sem začutila notranji klic, da bi pomagala še drugim ljudem, sem se vpisala v šolo karmične diagnostike.
 
Že leta prej sem brala duhovne knjige in hodila na predavanja, zato sem mislila, da se ukvarjam z duhovnostjo. Ko pa sem spoznala, kaj pridobim s karmično diagnostiko in z njenim enostavnim in praktičnim pristopom do samorazvoja, sem spoznala, da so bila prejšnja leta samo rahel uvod v obdobje, v katerega se podajam.

Odločila sem se, da preneham z nesmiselnim hujšanjem samo na fizični ravni, ker se kilogrami prej ali slej vrnejo, in začnem raziskovati višje ravni, kjer se nahajajo čustveno-miselni vzroki.

Ko sem začela kopati po svoji podzavesti za vzroki, sem ugotovila, da se tega ne da narediti kar z levo roko, ampak se je treba lotiti sistematično.
 
Spoznala sem, da se vzroki za večjo telesno težo nahajajo na več ravneh:

-          Čustvena raven: neredko gre za spolno ali kakšno drugo zlorabo v otroštvu;

-          Miselna raven: prepričanja glede samega sebe in svojega telesa, ki smo jih ustvarili sami, prevzeli od staršev, bližnjih ali iz kolektivnega zavedanja;

-          Fizične zasvojenosti s substancami (recimo ogljikovimi hidrati) .

Vzroki pa prihajajo iz različnih virov:

-          Od mame med bivanjem v maternici,

-          Vzgoja, čas otroštva,

-          Travme prednikov,

-          Kolektivni vzorci,

-          Prejšnja življenja.
 

Ljudje ne vemo, kaj storiti z močnimi čustvi in travmami, ki smo jih doživeli. Človeški refleks je, da se izognemo bolečini. Skozi zgodovino smo se naučili umakniti se vsemu, kar je neprijetno, ker v nasprotnem primeru smo lahko ob življenje. Zato smo se naučili bežati pred bolečino. Če pa jo že imamo v sebi kot posledico travme, jo zapremo čim globlje vase in jo poskušamo na nek način ograditi ali jo otopiti, da nas ne bi stalno opominjala nase. Nekateri to delajo s pijačo, drugi z drogami ... tretji pa s hrano. Do zdravljenja pride, ko se prenehamo boriti proti bolečini ali bežati pred njo in se jo odločimo pogledati, začutiti in jo na koncu spustiti iz sebe.

Sam odnos do hrane nam lahko prinese kar nekaj kilogramov. Jemo lahko iz dolgočasja, kot nadomestilo ljubezni staršev, zaradi družabnih priložnosti, kot nagrada po dobro opravljenih nalogah, ipd. Ker mi je bila hrana že od malega v uteho, sem se zelo rada šla igrico »zlata ptička«. Ne vem, če je razširjena povsod po Sloveniji, zato jo bom na kratko opisala. Gre za igrico, s katero naj bi pomagali otrokom, da bi več pojedli in se s tem bolje razvijali. Otroci med sabo tekmujejo, kdo bo prej spraznil krožnik in bo nagrajen z oznako »zlata ptička«.

Primer za ujetost v kolektivne vzorce je na našem področju zelo močna navezanost na kruh, saj imamo kolektivni vzorec: kruh nam omogoča preživetje; če ni kruha, ne bom preživel. Če je posameznik vezan v ta kolektivni vzorec, je pri njem močneje izražena potreba po kruhu in lahko se pojavi zasvojenost z njim.

Skozi odkrivanje svojih prejšnjih življenj, sem našla tudi vzrok za strah pred lakoto. V enem od prejšnjih življenj je naše celotno pleme stradalo in umrlo zaradi pomanjkanja hrane in bolezni. Pri tem je zanimivo, kako posamezniki različno reagiramo.  Iz tistega življenja poznam kar nekaj ljudi tudi v zdajšnjem življenju. Z eno kolegico sva sva doživljali isto travmo lakote in smrti, nanjo pa sva odreagirali drugače. Jaz z zadrževanjem čim večje rezerve teže na telesu, ki naj bi me varovala pred ponovno lakoto; ona pa z strahom pred Mamo Zemljo in zamero do nje, ker ji ni omogočila preživetja.

Na koncu mi je ostala popolnoma fizična zasvojenost z ogljikovimi hidrati (sladkor, škrob), zato sem se odločila vsaj za nekaj časa prehranjevati z omejenim vnosom ogljikovih hidratov. 

Zgoraj opisani so samo primeri vzrokov, saj jih je bilo veliko več. Sama sem mnenja, da trener ali terapevt, ki ni bil nikoli predebel, ne ve, kako se počuti nekdo, ki se že leta ubada s preveliko telesno težo in je ne uspe trajno obdržati. Ker na lastni koži poznam širok spekter čustev, s katerimi sem se tudi sama soočala,  menim, da se lahko dobro vživim v človeka in mu pomagam tudi pri čiščenju višjih vzrokov.

 

Program Celostno hujšanje

Na podlagi lastnih izkušenj sem tako naredila program, ki vas bo podpiral pri hujšanju. Sami si izberete dieto, po kateri boste hujšali, saj vam ne bi želela odmeriti, da morate biti na primer vegani ali jesti po paleo dieti, če vam to ne ustreza. Sami najbolje poznate, katera hrana vam najbolj odgovarja oz. s katero ste morda zasvojeni in bi jo bilo potrebno za nekaj časa odstraniti. 


Vabim vas na celostno hujšanje, cikel štirih druženj, v katerih se bomo hujšanja lotili na celosten način.

-          S pomočjo metode karmična diagnostika bomo prepoznavali in odstranjevali notranje blokade, podzavestna prepričanja, bolečine in strahove, ki se tičejo hujšanja

-          Uredili bomo energijsko družinsko matrico, predelali travme, ki glede mame in očeta ter odnosa do samega sebe.

-          Videli bomo, na kakšen način kolektivna predstava o popolnem telesu vpliva na nas.

-          Pogledali bomo, kakšen odnos imamo do svojega telesa, in ga po potrebi spremenili. Sprejeli se bomo točno takšne, kakršni smo, in to je prvi korak k napredku.

-          Delali bomo na razumevanju fizičnega nivoja in uravnoteženju le-tega.

-          Med samim programom bomo imeli vsakodnevno reiki energijsko podporo za notranje organe, ki so pri hujšanju obremenjeni, saj morajo iz telesa izločati strupe, ki se sproščajo iz maščobnih zalog.

-          Podpora skupine je v tem programu neprecenljiva, saj boste v stiku z ljudmi, ki imajo sami podobne izkušnje, kot vi, in vas razumejo.

 

Moja želja je narediti skupino, varen prostor, ki nam bo omogočil soočanje s svojo bolečino in zdravljenje le-te.

Prijavite se lahko za skupino v

-          Ljubljani            pričetek 12. 3. - Lila center

-          Mariboru            pričetek 5. 3. - Dream room

-          Krškem              pričetek 14. 3. - prostor javim naknadno; odvisno od velikosti skupine


 

Za prijavo mi pišite na mail: mojca.platinovsek@gmail.com.  V zadevi pa napišite za kateri kraj se prijavljate.

Delavnica je zastavljena iz štirih delov z enim srečanjem na vsakih 14 dni. Posamezno srečanje bo trajalo 2,5 ure. 


Zvočna nega z gongi in skledami

Po koncu delavnice hujšanja bomo imeli še enourno zvočno kopel, ki nas bo nahranila na vseh nivojih. Uskladila bo naše fizično, čustveno in mentalno telo ter privedla energije v ravnovesje. Ta del zvočne podpore bo namenjen tudi za širše občinstvo, ne samo za udeležence celostnega hujšanja.  Zanj se bodo pobirali prostovoljni prispevki. Sodelujem z izjemnim raziskovalcem zvoka Tonijem Aloarjem Ivanškom:

»Pri svojem delu uporabljam gong, shruti, himalajske pojoče posode, lasten glas, šamanski boben in še kaj bi se našlo. 

Naše telo se ob zvokih naštetih instrumentov sprosti in tako morebitne bolečine ali težave, ki jih imamo, izzvenijo in se umaknejo urejeni frekvenci popolnosti in zdravja. Naše celice začnejo vibrirati v sozvočju zvoka vseh zvokov, OM.«

 

V Ljubljani in Mariboru bosta približno en teden pred pričetkom programa brezplačni predstavitvi.
Prosim, da informacijo delite naprej z ljudmi, ki bi jih to zanimalo.

if (cook_3arh_referer) { _gaq.push(['_setReferrerOverride',cook_3arh_referer]); } if (cook_3arh_consent) {

}