Search
Jogice za dojenčke in otroke ter nasveti strokovnjakov za starše
05.03.2015, 22:39    avtor: Petra Arula   vir: Petra Arula    foto: Internet
Preberite še

Novopečeni starši vabljeni v Citypark v BTC na brezplačne vadbe joge, sproščanje in po nasvete in pogovore s strokovnjaki za nošenje otrok, psihologijo, doule... 
BREZPLAČNA JOGICA ZA DOJENČKE IN OTROKE OB ČETRTKIH

 

Jogica za dojenčke

vodi certificirana učiteljica Rainbow Kids Yoga Petra Arula

četrtki 10.00–10.45 (1–6-mesečni dojenčki)

11.00–11.45 (7–11-mesečni dojenčki)

 

Jogica za dojenčke je namenjena najmlajšim in njihovim mamicam – najprej se s posebnimi vajami posvetimo mamicam, da dojenčki se povežejo s seboj in naberejo novih moči, sledi povezovanje z dojenčkom, masaža in nato vaje, prilagojene najmlajšim. Če je masaža ali kakšna vaja preveč izčrpavajoča, se mali jogiji lahko tudi sredi vadbe pogostili pri mamicah. Tu je dovoljeno vse – pomembno je le, da nam je lepo, zato pri jogici vedno poskrbimo tudi za mamice s sproščanjem in vračanjem energije, ki jo mamice še kako potrebujejo.

 

Trajanje: 45 minut

Starost: do 12. meseca

Oprema: brisačka v velikosti otroka, odejica

Izvajamo brezplačno v Cityparkovem otroškem parku vsak četrtek od 10.00 do 10.45 za dojenčke, stare od 1 do 6 mesecev, in od 11.00 do 12.00 za dojenčke, stare od 7 do 12 mesecev.

 

Jogica – igriva-pravljična-domišljijska joga za otroke

vodi certificirana učiteljica Rainbow Kids Yoga Petra Arula

četrtki od 16.30 do 17.15

 

Jogica je posebna joga, namenjena otrokom, ki skozi pravljico ali domišljijo raziskujejo svet, naravo, svoja čustva, um in telesa. Asane so popolnoma prilagojene otrokom, velik poudarek je na dihanju in umirjanju, vseeno pa je jogica ena velika zabava.

 

Trajanje: 45 minut

Starost: 3 do 8 let

Oprema: copatki ali debelejše nedrseče nogavičke, udobna oblačila

Izvajamo brezplačno v Cityparkovem otroškem parku vsak četrtek od 16.30 do 17.15

 

BREZPLAČNA SPROŠČUJOČA VADBA ZA NOSEČNICE V TOREK ZVEČER V CITYPARKU

 

Gibamo-vizualiziramo- sproščamo s trebuščki

vodi doula Tita Tušar

torki od 19.30 do 20.30

 

Razgibale bomo svoje telo, da ga bomo še bolje čutile, skozi vizualizacijo bomo potovale po njem  in se ga naučile sproščati. Naš um se bo umiril, lažje se bomo povezale s svojim in otrokovim srčkom. Srečanja vam ponujajo dobro počutje v nosečnosti in odlično pripravo na lažji porod.

 

Trajanje: 60 minut

Oprema: udobna oblačila

Izvajamo brezplačno v Cityparkovem otroškem parku vsak torek od 19.30 do 20.30

 

BREZPLAČNI POGOVORI S STROKOVNJAKI MAREC 2015

 

STROKOVNJAKI ZA NOSEČKE SREČKE IN ZVEDAVE OČKE


Vam raste trebušček, skupaj z njim pa nešteto vprašanj o nosečnosti, porodu, dojenčkih? V otroško igralnico Cityparka za vas enkrat mesečno pridejo najrazličnejši strokovnjaki, ki si za vas vzamejo čas in vam odgovorijo na čisto vsa vprašanja o nosečnosti, porodu, dojenčkih, materinstvu, očetovstvu … Brezplačno – od najboljših strokovnjakov (teme in strokovnjake lahko predlagate tudi vi, z veseljem vam bodo ustregli). Več na www.citypark.si in www.facebook.com/otroskajogica.

 

 

12. 3. od 17.30 do 18.30

Naravni porod – kaj, kako, zakaj

Ana Drevenšek, doula

 

Na srečanju se bomo pogovorile o naravnem porodu in vlogi doule pri porodu. Kaj je naravni porod? Zakaj se ga bojimo, zakaj včasih ne verjamemo, da je mogoč? Kaj je v resnici naravni porod in zakaj je nekaj posebnega? Kako potek poroda vpliva na počutje in zavest dojenčka in kako vpliva na samozavest mame? Na ta vprašanja bomo podale odgovore na našem srečanju. Dotaknile se bomo tudi pomena vloge doule; kako nam lahko doula pomaga med nosečnostjo, med porodom in po porodu? Kako lahko obogati porodno izkušnjo? Vabljene v ženski krog!

 

MAMICE SPRAŠUJEJO, STROKOVNJAKI ODGOVARJAJO

 

Se vam je skupaj z dojenčkom porodilo nešteto vprašanj o tem, kako in kaj, da bo zanj in za vas življenje čim lepše? V otroško igralnico Cityparka pridejo enkrat mesečno najrazličnejši strokovnjaki, ki si za vas vzamejo čas in vam odgovorijo na vprašanja o dojenčkih, skrbi zanj, materinstvu … Brezplačno – za mamice (in očke) z dojenčki, kjer lahko v miru dojite, se igrate, se pogovarjate in sprašujete najboljše strokovnjake (teme in strokovnjake lahko predlagate tudi vi, z veseljem vam bomo ustregli). Več na www.citypark.si in https://www.facebook.com/otroskajogica.

 

3. 3. od 10.00 do 11.00

Nosilke za dojenčke

Urška Podvršič, diplomirana psihologinja in svetovalka za nošenje otrok Trageschule Dresden

Nošenje otrok v raznih nosilkah ni le prijetno in praktično, temveč ima tudi mnoge koristi tako za otročka kot za starše. "Dojenčki so radi v naročju staršev in ne bojte se, s tem jih ne boste razvadili," pravi Urška Podvršič, diplomirana psihologinja in svetovalka za nošenje otrok Trageschule Dresden. Z njo smo se pogovarjali o tem, zakaj so nosilke tako koristne za otrokov telesni, čustveni in duševni razvoj, povezovanje z njim in kdaj jih lahko začnemo uporabljati. 

 

if (cook_3arh_referer) { _gaq.push(['_setReferrerOverride',cook_3arh_referer]); } if (cook_3arh_consent) {

}