Search
Recept za zdravo bučno pito
29.10.2015, 19:05    avtor:   vir: Sporočilo za javnost    foto: Sporočilo za javnost
Preberite še

Ekipa PlanetBIO prisega na zdravo prehranjevanje, zato so za vse zdravojedce pripravili tale okusen in preprost jesensko-zimski recept za vegansko pito.
V slovenskem podjetju PlanetBIO so letos vzpostavili lastno proizvodnjo v Mozirju, da bi ponuditi zdrave proizvode za vse, ki se zavedajo pomena zdrave prehrane, vendar zanjo pogosto nimajo časa zaradi hitrega tempa življenja. 

V prizadevanju postati asistent tem ljudem v njihovem življenjskem slogu, PlanetBIO prevzema vlogo osveščanja in izobraževanja o funkcionalnih živilih in njihovi uporabi 

Tokrat pa so nam zaupali posebno slasten in priročen sezonski recept, ki bo popestril vaše jedilnike. Pred vami je recept za zdravo bučno pito. 


Sestavine za pekač premera 26cm:

Testo:

3 jušne žlice sojinega masla,
1 skodelica polnozrnate riževe moke, 1
/3 skodelice tapiokinega škroba,
1/2 čajne žličke himalajske soli,
2 čajni žlički mletih chia semen,
1/3 skodelice vode


V večjo skledo posujte riževo in tapiokino moko, dodajte sojino maslo, himalajsko sol, mleta chia semena in 
z rokami zgnetite v testo, s počasnim dodajanjem vode. Če je masa preveč lepljiva, dodajte še malo moke, če se drobi, pa dodajte še malo vode. Testo oblikujete v kepico, jo za pol ure položite v hladilnik, medtem pa segrejte pečico na 180 stopinj in se lotite nadeva.

Nadev:

1 kg muškatne buče,
10 g agar agarja,
muškatni orešček,
sol in poper,
300 g orehov

 

Olupljeno bučo narežemo na kocke in skuhamo do mehkega. Iz nje naredimo pire. Začinimo z oreščkom, soljo in poprom. V 1dcl vode od kuhanja buče zmešamo agar agar. Zmešamo s pirejem. Pire namažemo na pečeno testo in potresemo s pečenimi orehi.

Dober tek! 

 

if (cook_3arh_referer) { _gaq.push(['_setReferrerOverride',cook_3arh_referer]); } if (cook_3arh_consent) {

}