Search
Bodi sprememba: novodobni podjetnik ne gara in trpi, temveč uživa in ustvarja
14.03.2016, 13:51    avtor: Anja Ekologičen   vir: Ekologičen    foto: Sporočilo za javnost
Preberite še

Zakaj tako pogosto vztrajamo v isti situaciji, čeprav je slaba in nam ne ustreza? Odgovore na to in podobna vprašanja ponujajo Špelca Morojna in njeni gosti v projektu Bodi sprememba 2016.
Vzroki za to, da pogosto obtičimo na mestu, kljub temu da nam ne paše so različni: od vzgoje, strahu, nepoznavanja sebe, kaj bi nas bolj osrečilo in podobno, je prepričana dr. Špelca Morojna, ustanoviteljica projekta Bodi sprememba, ki je letos potekala že 3. leto zapored.

 

 

Bodi sprememba so brezplačne videokonference, v katerih Špelca Morojna prek serije pogovorov predstavi poslovno uspešne in srčne podjetnike, kot jih imenuje, ki so tudi osebno uspešni. “Iz njih izluščim skrivnosti iz zakulisja, kako gradio svoj uspeh z namenom, da te skrivnosti koristijo vsem motiviranim in ambicioznim, ki si želijo biti sprememba zase in za družbo. Za projekt Bodi sprememba sem se odločila, ker verjamem, da mora vsak posameznik prevzeti odgovornost zase in si zgraditi življenje, kot ga želi, in ker verjamem v moč povezovanja z dobrim namenom. Ker vem, da ko se začne sprememba v tebi, si najprej izgubljen. Vem tudi kako težko je, ko si morda na tleh ali v krizi. Takrat je pomembno, da imaš ob sebi ljudi, ki so že šli skozi takšno situacijo in te znajo vzpodbuditi, verjamejo vate in te podprejo, namesto da te potolčejo in ti odvzamejo sanje,” pojasnjuje Špelca Morojna, mentorica za osebni in poslovni uspeh.

 

Špelca Morojna sicer deluje v Sloveniji pod blagovno znamko Poslovna Boginja, v okviru katere skrbi za osebnosto rast, za dvigovanje lastne vrednosti poslovnih žensk in njihovo poslovno in finančno uspešnost, ki temelji na poslanstvu. Je tudi avtorica knjige 40 dni za obilje in avtorica izobraževalnih programov Poslovno duhovna akademija. Vse njene aktivnosti imajo skupno rdečo nit, pokazati zainteresirani javnosti, na kakšen način lahko z delom svojega srca tudi dobro zaslužimo.

 

Ob letošnji videokonferenci Bodi sprememba je Špelca Morojna predstavila njenega novodobnega podjetnika, ki dela to, kar res uživa, in hkrati ne zanika svojih materialnih potreb: “Pri novodobnem podjetniku ne gre več za garanje in trpljenje, temveč za uživanje in manifestacijo. Je aktiven, a ne garaški. Predvsem pa svojega ne meri le po finančnem dobičku, temveč tudi po tem, koliko je srečen, zdrav, zadovoljen in v integriteti. Seveda pa finančnega dobička ne zanika, saj se zaveda, da z denarjem lahko naredi ogromno dobrega in lepega, denar v njegovih rokah dela ta svet lepši in boljši za življenje.”

 

Alkimistični recept dr. Špelce Morojna za poslovni uspeh se glasi:

Bodi iskren – poišči delo, s katerim lahko spreminjaš svet na bolje in ki te resnično napolni. Vnesi v svoj posel srce. Puščaj pečat. Zaupaj v srčno prodajo, srčno vodenje in srčni poslovni model. Kreiraj milijone dotaknjenih src, milijone srečnih trenutkov, milijone spremenjenih življenj in milijone na svojem računu.

 

“Novodobni podjetnik pogumno spregovori o sebi, svojih skritih željah, sanjah in svojih globokih duhovnih doživetljih. Verjame, da bodo ljudje okoli njega vse to sprejeli in predvsem verjame, da je za poslovno in finančno rast treba nenehno duhovno rasti,” je prepričana Špelca Morojna.

 

Na letošnji 3. slovenski podjetniški videokonferenci Bodi sprememba tako gostuje 16 podjetnikov in poslovnežev, med katerimi so Špelca Morojna, Saša Einsiedler, Savina Atai, Edvard Kadič, Alenka Košir, Ana Lukner, Smiljan Mori, Žiga Vavpotič, Zory Jakolin, Tomaž Gorec, Tina Puncer, Karmen Bezget, Miro Mihec, Veronika Podgoršek, Dragica Korenjak, Samo Lubej.

 

“Samopodoba je temelj, da si upaš slediti svojim sanjam in izstopiti iz okvirov vzgoje. Da ne garaš od jutra do večera, temveč si vzameš tudi čas zase, ker veš, da ti pripada. Obilje je okoli nas, a ne le zato, da si ga ogledujemo, temveč tudi zato, da si vzamemo, kar nam pripada. K temu pomaga tudi meditacija. Kajti vsak, ki naredi stopničko zase, naredi stopničko za vse nas. Zato zaupaj vase in v svojo moč,” je dejala ena od predavateljic na video koneferenci Bodi sprememba Saša Einsiedler, komunikacijska trenerka, svetovalka in mediatorka.

 

Alkimistični recept Saše Einsiedler za poslovni uspeh se glasi:

Počni tisto, kar je tvoje srčno poslanstvo. Zaupaj vase in v svojo moč. Ne poslušaj drugih, ki govorijo, da ti ne bo uspelo. Bodi discipliniran. Ravnaj tako, kot bi želel, da drugi ravnajo s tabo. Osredotoči se na vizijo, ne na težave.

 

“Vse prepogosto smo vpeti v vzorec, kaj bodo rekli drugi, to se ne spodobi … To nas ustavlja, da bi počeli stvari, ki so naše poslanstvo, naš dar. Ko poslušaš svoje srce, ko zaupaš v ta občutek, kar je tvoj dar, ga razvijaj in deli. Darove in sanje imamo ne le zase temveč predvsem za druge. Kaj meni pomaga moj dar govora, če predavam sama sebi. Disciplina je tista, ki mi daje moč, da ohranjam vero, da mi bo uspelo. Predvsem pa – vse v naravi teži k ravnotežju. Zato ko ravnaš skladno s tem, da deluješ v dobro vseh, je to jamstvo za dolgoročen uspeh. Težave seveda prihajajo, a z osredotočenostjo na cilj in spomninjanjem na svoje uspehe, težave postajajo vedno manjše,” je še dejala Saša Einsiedler.

 

Edvard Kadič, ki je na videokonferenci Bodi sprememba prav tako sodeloval kot predavatelj, je dejal, da se je za sodelovanje odločil, ker je projekt izjemno pozitivno naravnan, kar zelo pogreša v naši družbi. Poleg tega Slovenci potrebujemo takšne odlične zglede novodobnih podjetnikov. Zato je tudi sam pri projektu Bodi sprememba predstavil svoje izkušnje. Dejal je, da je eden redkih v Sloveniji, ki se kot moški ukvarja z moško energijo, saj je tudi avtor priročnika za moške Zapeljevanje. “Za moško energijo je namreč značilno, da je usmerjena navzven, je bolj agresivna in impulzivna. To se je v Sloveniji nekoliko porazgubilo. Gre za področje samozavesti, kjer se moški srečujejo s preceljšnjimi izzivi. Samozavest je občutek, da pripadaš temu trenutku. Ko se odločimo za spremembo, jo je treba najprej ponotranjiti, nato jo začnemo primerno izražati navzven,” je ob tem dejal Edvard Kadič, strokovnjak za komunikacijo in osebnostni razvoj.

 

Alkimistični recept Edvarda Kadiča za poslovni uspeh:

Ne le bodi, kar si, temveč tudi izrazi to, kar si.

 

“Treba je primerno izraziti svoje prednosti in primerno zakriti svoje slabosti. Seveda nam na dolgi rok naše slabosti služijo kot oporne točke našega osebnostnega razvoja, prednosti pa so tiste, ki nam zagotavljajo primeren tempo, da se sploh lahko razivjamo. Ni dovolj, da smo dobri, če te svoje kakovosti ne uspemo materializirati skozi dober posel, dobre odnose, dobro zdravje in podobno,” še dodaja Edvard Kadič.

 

Edvard Kadič je prepričan, da je za uspešno vpeljavo spremembe v naše življenje, ki nam bo prinesla tako poslovni kot osebni uspeh, pomembno ponotranjiti življenje z eno nogo izven svoje cone udobja. Pomembno je, da sprejmemo, da gredo stvari lahko tudi drugače kot le tako kot smo si jih zamislili. Ob tem pa je treba najti ravnovesje z vztrajanjem na svojih izhodiščih ali ciljih, ki si jih prizadevamo doseči.

 


Na novinarski konferenci projekta Bodi sprememba pa se je predstavila tudi inovativna oblikovalka Martina Obid Mlakar s svojo kovinsko kazalko v obliki peresa, ki ga je poimenovala Na krilih besed. Pero ji pomeni simbol svobode bivanja, izražanja in ustvarjanje, v kar neizmerno verjame ter je predpogoj, da odletimo naši spremembi nasproti.

 

if (cook_3arh_referer) { _gaq.push(['_setReferrerOverride',cook_3arh_referer]); } if (cook_3arh_consent) {

}