Search
Veganski presni tiramisu
11.10.2010, 22:30    avtor:   vir: Internet    foto: Anja Horvat Jeromel
Preberite še
Tiramisu, s katerim se lahko sladkajo tudi tisti, ki so alergični na mlečne izdelke ali jih preprosto ne želijo uživati iz drugih razlogov, saj recept ne vsebuje smetane, kreme maskarpone ne jajc.Ko sem pri Ani Phyo pred časom odkrila ta recept za presni tiramisu, ki je bil tudi v klasični različici moja priljubljena sladica, sem bila zelo vesela, še bolj pa sem bila navdušena, ko sem ga preizkusila, saj je naša družina postala skoraj zasvojena s to sladico, ki je še danes zelo pogosto na našem meniju.

Osnova v vlogi piškotov
100 g indijskih oreščkov
100 g orehov

Vsako vrsto oreščkov posebej zmeljemo v močnem mešalniku. Nato jih združimo in dobro premešamo. Zrnasto zmes nato položimo na dno manjšega modela za tiramisu.

Krema
7 banan
200 g mletih indijskih oreščkov
100 g kokosovega olja
110 g agavinega sirupa
1 čajna žlička vanilije v prahu

Vse sestavine damo v močan mešalnik in dobro premešamo, da ni več nobenih grudic ali zrn temveč dobimo gladko kremo, ki jo previdno prelijemo na oreščke.

Mleta »kava«
24 g mletih indijskih oreščkov
27 g mletih kakavovih zrn

Kakavova zrna in oreščke premešamo in potresemo po kremi.

Posip
10 g kakava v prahu
4 g cimeta

V posodici zmešamo še kakav in cimet in s sitom potresemo po vrhu kavnega posipa.
Sladico pred serviranjem nato postavimo v hladilnik čez noč ali vsaj za 3 ure, da se dodobra strdi.if (cook_3arh_referer) { _gaq.push(['_setReferrerOverride',cook_3arh_referer]); } if (cook_3arh_consent) {

}