Search
Homeopatska zdravila – zdravje iz narave
22.11.2010, 08:05    avtor: Nataša Herlič Švagerl   vir: Ekologičen    foto: Anja Horvat Jeromel
Preberite še

Homeopatska zdravila so popolnoma naravna, zato ne obremenjujejo telesa s škodljivimi neželenimi učinki.
Iz česa so homeopatska zdravila

Vsa homeopatska zdravila so popolnoma naravna in ne vsebujejo nikakršnih sintetičnih kemičnih spojin (barvil, konzervansov, antioksidantov, emulgatorjev ipd.). Zato tudi ne obremenjujejo telesa s škodljivimi neželenimi učinki, ki bi jih lahko povzročale te spojine.

Najpogosteje so homeopatska zdravila izdelana iz rastlin in mineralov, redkeje iz živalskih izločkov in nekaterih toksičnih substanc, ki pa svoj toksični učinek popolnoma izgubijo s postopkom redčenja do homeopatskih oz. t.i. nanokoncentracij – torej koncentracij, ko snovi v fizičnem smislu ni več možno zaslediti v razredčini.

Hahnemann je pripravil preko 100 homeopatskih pripravkov, danes pa jih je v uporabi že preko 2500.

Priprava homeopatskih zdravil

Homeopatska zdravila (t.i. remedije) so pripravljena z redčenjem matičnih tinktur, ki jih pridobijo z namakanjem (maceracijo) v alkoholu in vodi. Po redčenju in potenciranju (kar pomeni mešanje s stresanjem) dobimo pripravke različnih potenc, ki so označene s C oz. CH (centizimalno potenciranje) in D (decimalno potenciranje). Potenciranje homeopatskega zdravila stopnjuje zdravilni učinek in uniči toksičnost zdravil. Različne potence (stopnje redčenja) imajo tudi drugačen vpliv na bolezen pri posameznem pacientu. Z nizkimi potencami (5C – 7C) vplivamo na telesno raven bolezni in na akutna oboljenja, s srednjimi (9C – 12C) in visokimi potencami (15C-30C) pa vplivamo na psihično raven bolnika in globinska neravnovesja (kronična oboljenja).

 

if (cook_3arh_referer) { _gaq.push(['_setReferrerOverride',cook_3arh_referer]); } if (cook_3arh_consent) {

}