Search
Bananine praline
14.02.2011, 15:55    avtor:   vir: Ekologičen    foto: Anja Horvat Jeromel
Preberite še

Bomboniera iz domačih pralin je lahko izvirno darilo, s katerim razvajamo naše najdražje, da posladkajo brez slabe vesti. 

Podlaga:
1,5 skodelice mletih mandljev
1/2 skodelice mletega kokosa
1/4 skodelice datljev (namočenih)

Namočene datlje razkoščičimo in jih zmešamo v pasto v močnem mešalniku. V dobljeno datljevo pasto vmešamo mlete mandlje in zmlet kokos. Z rokami zmešamo, da dobimo gosto maso, ki jo poravnamo na peki papir, s katerim obložimo pekač. Postavimo v hladilnik, da se nekoliko strdi. Medtem se lotimo priprave kreme. 

Krema:
2-3 Banane
1 skodelica datljev (namočenih)
0,5 skodelice kokosove maščobe
ščep vanilije v prahu

Tudi za kremo najprej razkoščičimo namočene datlje in jih postavimo v mešalnik, da dobimo gosto kremo. Tej kremi nato dodamo banane in tekočo kokosovo maščobo ter vanilijo v prahu. Premešamo, da dobimo gladko kremo. Vlijemo jo na spodnjo podlago in postavimo za nekaj ur v hladilnik, da se zgornja plast dobro strdi (najbolje čez noč, ali vsaj za 5 ur). 

Čokoladni preliv:
200 g kakavovega masla ali kokosove maščobe
6 jedilnih žlic javorjevega sirupa
6 jedilnih žlic surovega kakava v prah
ščep vanilije v prahu 
 
Stopimo maščobo (kokosovo ali kakavovo), ji dodamo javorjev sirup, kakav in vanilijo ter dobro premešamo, da razbijemo vse grudice. 

Sladico nato s peki papirjem postavimo na desčico in razrežemo kvadratke ali kocke poljubnih velikosti, ki jih vsakega posebej pomakamo v čokoladni preliv in postavljamo na krožnik, obložen s peki papirjem, ki ga na koncu za nekaj časa postavimo v hladilnik, da se strdi tudi čokolada. 

if (cook_3arh_referer) { _gaq.push(['_setReferrerOverride',cook_3arh_referer]); } if (cook_3arh_consent) {

}