Search
Bobnarska delavnica za igranje djemb v Salsa Libre Akademiji
15.11.2011, 18:11    avtor: Anja Ekologičen   vir: Ekologičen    foto: Anja Horvat Jeromel
Preberite še

V soboto, 19. novembra 2011, 13h – 18h vas bodo tradicionalni afriški bobni popeljali v svet ritma in glasbe.

 

 
 

Bobnarska delavnica, ki jo bo vodil Sebastjan Gršak, bo potekala v soboto, 19. novembra 2011 v Salsa Libre Akademiji. Od 13h do 18h se boste lahko prepustili zdravilnim zvokom afriških bobnov, imenovanih djembe, ter se naučili osnov bobnanja.

Za udeležbo na delavnici ne potrebujete glasbenega predznanja, ni pa odveč, saj ima Sebastjan Gršak tako prilagojeno tehniko učenja, ki omogoča, da vam znanje prenese spontano in sproščeno, kar omogoči, da vas bobni sami vodijo v ritem. Ob koncu delavnice boste obvladali vsaj tri osnovne udarce afriškega bobnanja, naučili se boste pravilnih pozicij rok, ter boste osvojili igranje preprostih afriških ritmov.

Zvok bobnanja ustvarja vzdušje toplote, bližine in med ljudmi vzpostavi povezanost v harmonijo, enosti. Bobnanje na djembe je zabavno, poživljajoče in navdihujoče za ljudi različnih starosti, ozadij in sposobnosti. Igranje djemb izboljša koordinacijo in motorično spretnost, ter zahteva nekaj koncentracije in pozornosti, da lahko osvojimo različne ritme. Spodbuja kreativnost in samoizražanje, zato so takšne delavnice odlične tudi za pridobivanje samozavesti in razvijanje talentov, ki se skrivajo v vsakem od nas.

Ritme bobnov so že starodavna ljudstva uporabljala za čaščenje različnih naravnih ritualov, kot tudi za zdravljenje. Vibracije bobna nas čistijo in odpirajo čakre, še posebej intenzivno delujejo na korensko čakro življenjske energije.

Če nimate svojega bobna, si ga lahko sposodite, če pa imate, pa ga prinesite s sabo. 

Cena delavnice je 39 EUR in vključuje izposojo bobna.

Število udeležencev je omejeno, zato so prijave obvezne.

Prijavite se lahko na anja@ekologicen.si ali 040-29-77-28

 

O mentorju Sebastjanu Gršaku:

Sebastjan se je z glasbo začel intenzivno ukvarjati že pri 6 letu, ko je začel obiskovati glasbeno šolo, v kateri se je uril kar 12 let. Igral je različne inštrumente, kot so klavir, trobento, bariton…). Do danes je njegova glasbena kariera izjemno bogata in raznovrstna ter intenzivna. Veliko izkušenj je nabral z igranjem pri Trboveljski godbi, kjer je bil njihov član 8 let. Nato se je nekega dne srečal z bobnom in ta je zaznamoval njegovo glasbeno kariero. Začel je igrati kot samouk, hodil na različne delavnice afriškega bobnanja, igral na potovanjih, v obmorskih krajih, po diskotekah, na zabavah … Skratka naučil se je igranja preštevilnih ritmov, kot tudi improvizacije, saj meni, da je ta pomembna za samozavest in za veselje do igranja. Zdaj igra s skupino bobnarjev, ki so njegovi sovaščani, vodi različne delavnice, se udeležuje raznih ritualov, igral je tudi na festivalu Soul fest na Kamenjaku, in podobno.

Ker se zelo rad ukvarja s kiparstvom in poslikavo na kipe, se je nekega dne odločil, da poskusi izdelati svoj boben. Ta se je izkazal za tako kakovostnega, saj je bil njegov zvok tako žameten in globok, da je presenetil še njega. Da so bobni res njegova ljubezen, potrjuje tudi dejstvo, da bobne tudi sam izdeluje.

Sebastjan Gršak djembe tudi sam izdeluje, zato jo lahko naročite po ugodni vnaprej dogovorjeni ceni.

 

if (cook_3arh_referer) { _gaq.push(['_setReferrerOverride',cook_3arh_referer]); } if (cook_3arh_consent) {

}