Search
Reciklirana streha iz plastenk
17.05.2012, 07:32    avtor: Bea   vir: Bea    foto: Internet
Preberite še

Se vam v kleti ali shrambi nabira gora najrazličnejših plastenk. Ne veste kaj bi z njimi, radi pa bi jih koristno uporabili? Tukaj je super ideja, kako se pozabavati z njimi. Rezultat pa je čisto funkcionalna streha.
Ste kdaj razmišljali o vrtni utici ali rastlinjaku? Kaj pa če bi ga postavili sami s pomočjo recikliranih materialov. Idej je veliko, le dela se je potrebno lotiti. Torej zavihajte rokave in začnite ustvarjati. Predlagamo zanimivo idejo, kako narediti streho rastlinjaka iz starih 1,5 litrskih plastenk.

 

1. zberite čimveč plastenk oziroma preračunajte koliko jih potrebujete glede na površino strehe vašega rastlinjaka. Iz ene plastenke dobite približno 20x20 cm velik kos.

2. Plastenkam odrežite zaobljeni del pri glavi ter spodnji del saj jih boste morali raztegniti. Nato dobljeno cev prerežite vzdolžno na polovico. Dobili boste dve polkrožni ploskvi.

3. Po stranici, kjer ste naredili vzdolžni prerez dve polovici spnite skupaj s spenjačem tako, da dobite obliko črke S, če pogledate iz profila.

4. Ponavljajte vajo, dokler streha ne bo zadosti široka in dolga, da bo pokrila vaš rastlinjak.

5. Ko je vaša streha dovolj velika, jo samo še dobro pritrdite na leseno ogrodje.

6. Če pa rastlinjaka nimate pa brez problema takšno inštalacijo postavite namesto vrtne pergole in tako dobite streho čez vašo vrtno garnituro ali celo balkon.

7. Bodite kreativni in plastenke pobarvajte v najrazličnejše barve, saj vam bo tako igra s sončnimi žarki pričarala na vrt pravo mavrico.

 

 

if (cook_3arh_referer) { _gaq.push(['_setReferrerOverride',cook_3arh_referer]); } if (cook_3arh_consent) {

}