Search
Pozabljenih 6 modrosti Matere Zemlje in naših prednikov za harmonijo z vsem stvarstvom
08.11.2012, 11:36    avtor: Anja Ekologičen   vir: Ekologičen    foto: Jernej Leben
Preberite še

Tim Sikyea, indijanski zdravilec, je na svojem predavanju v Kinu Šiška z iskreno pripovedjo navdušil ogromno množico obiskovalcev
Že kot majhen fant je Tim v sebi slišal nek zvok, pa dolgo ni vedel, kakšen zvok je to. Šele kasneje je ugotovil, da je ta zvok energija, ki jo sliši. Ugotovil je, da je povezana z vsem stvarstvom. Zato ni presenetljivo, da Tim čuti tako močno povezavo in ljubezen do Matere Zemlje, do narave in njenih prebivalcev. To pa lahko zaznamo vsi, ki smo v njegovi družbi, saj se odraža v energiji, ki jo oddaja, kot tudi v njegovih globokih modrostih, ki prihajajo neposredno iz njegove izkušnje. Kot smo izvedeli iz drobcev življenjskih pustolovščin, je imel indijanski zdravilec Tim pestro in težko življenje, ki pa ga je zato dodatno obogatilo z zanimivimi izkušnjami in modrostmi. Kljub temu, da Tim deluje zelo resen, ker je energijsko tako močan, se v svojih nastopih zelo rad tudi pošali in pokaže svoje šibke plati.

 

Če povzamemo njegovo predavanje in ga strnemo v 6 pozabljenih modrosti Matere Zemlje in naših prednikov:

4 najpomembnejši elementi - za življenje na zemlji je pomembnih ogromno elementov in gradnikov, ki pomagajo ljudem in živalim, da lahko živimo, rastlinam, da rastejo, in da se vedno znova ustvarja cikel življenja. Vendar so med temi elementi ključni 4:

  • Zemlja: Tim pravi, da jo tako zelo ljubi, da jo pogosto kar poljubi, ker se zaveda, da ga tudi ona brezpogojno ljubi, saj vse kar potrebuje za svoj obstoj, prihaja od nje. Mravljince dobimo, ko doda: Vesel bom, ko bom lahko svoje telo dal nazaj tebi, da te bo lahko hranilo. Ugotavlja, da je veliko ljudi pozabilo naše osnovne korenine z materjo zemljo. Narava je božja cerkev, kreacija stvarnika. Narava ima zelišča in številne druge elemente.
  • Voda: je element z izjemno zdravilnimi sposobnostmi, saj je odličen prevodnik informacij. Ko vodi izrečemo molitev iz najglobjih globin, se njene molekule spreminjajo. To so vedeli naši predniki. Ko takšno vodo popijemo, se naše telo napolni, pozdravi, regenerira, uravnovesi, saj je tudi naše telo okoli 80 odstotkov iz vode. Sam si še posebej rad privošči vodo iz svetih naravni izvirov, ki so zelo pomembni. Z njo se pogovarja tako resno, občuteno in predano, kot da bi se pogovarjal s človekom: Prosim pomagaj mi pozdraviti in uravnovesiti, če je še kaj v mojem telesu v neravnovesju. Gibanje in kroženje vode na zemlji (utekočinjenje; vpijanje v tla; odtekanje v reke, jezera, morja; izhlapevanje v zrak; padavine …) nam zelo nazorno prikazuje, kako se vse giblje v ciklih. 
  • Ogenj: je energija, ki poganja vse aktivnosti na zemlji in ima prav tako zdravilno moč. Ogenj je tako vedno del Timovega obreda. Pogosto ga prosi, da pomaga ljudem. Ker ga ne more poljubiti, ognju daruje (na primer tobak). Pomagal mu je ozdraviti že več ljudi. 
  • Zrak: neviden element, a hkrati poznan vsem aerobnim živim bitjem. Veter predstavlja premikanje zraka. Proizvajajo ga drevesa, alge v morju. Brez zraka torej ni življenja, zato ga neizmerno spoštuje.


Brezpogojna ljubezen povezuje vse 4 elemente. Šele ko jo izkusimo, razumemo sebe in kreacijo (boga). Ko lahko delimo ljubezen s to kreacijo, šele nato smo lahko zares srečni. Naša ljubezen je večinoma pogojena. A bog nikomur ni dal moči za kritiko. Bog ni rasist - ni pomembno, kakšna je naša vera. To vedno poudari na svojih tradicionalnih indijanskih obredih. Naš um ima zmožnost, da se odpre kot cela galaksija. Naš um ali naša zavest predstavlja možgane duha. Fizični možgani pa nam služijo za zemeljska opravila (da dvigneš kozarec, da dvigneš vilico, da delaš in ustvarjaš). Pri tem kaj bomo ustvarjali, pa bi se moralo posvetovati z našo zavestjo. Tako bomo lahko v harmoniji z vsem stvarstvom in srečni. A moči naše zavesti ne poznamo oziroma se je ne zavedamo, ker jo vedno hočemo dati v kocko, da bi lahko nadzorovali. Vendar ali sploh lahko kaj nadziramo? Tudi če se jutri ne bomo zbudili, bo naš duh nadaljeval pot. Tega ne moremo nadzirati. 

Pomembne so izkušnje, ki jih pridobimo v življenju. Ljudje, ki veliko razmišljajo in mislijo, niso nikoli prepričani, da vedo. Tisti, ki so v to prepričani, naredijo akcijo, ki potegne reakcijo. Preko tega pridemo do izkustva, ki nas stimulira, fizično, čustveno, mentalno, duhovno… Govori le o tem, kar si izkusil, ker le to veš zagotovo, pravi Tim, ki mu veliko pomeni, da vsa sporočila, ki jih predaja, opisuje iz svojega izkustva. Ko res začnemo živeti, ne premišljevati o tem, je v tem akcija in je okoli nas reakcija v vsej kreaciji. Reakcija duha.

Bodite odgovorni za svoje življenje, ne izgubite svoje individualne moči. Lahko vam vzamejo materialnost, vaše individualne moči, energije, pa vam ne morejo vzeti. Ne predajajte svoje odgovornosti cerkvi, institucijam,
 nas k odgovornemu ozaveščenemu življenju spodbudi Tim.

Podajanje zahvale je najmočnejša molitev, ker nič ne prosiš, le izražaš hvaležnost za obilje, ki nam ga ponuja Mati Zemlja.

Pravi, da verjame in ima upanje, da bomo tudi prebivalci Matere Zemlje dosegli harmonijo z vsem stvarstvom. Na koncu, pa se Tim navihano pošali: Dont worry, be hopi.

 

if (cook_3arh_referer) { _gaq.push(['_setReferrerOverride',cook_3arh_referer]); } if (cook_3arh_consent) {

}