Search
Presne čokoladne kroglice
14.12.2012, 07:32    avtor: Bea   vir: Teresamisu    foto: Teresamisu
Preberite še

Ponovno bomo razveselili vse čokoholike. Za vas smo pobrskali pri Teresi in našli odličen, preprost in okusen recept. Zavihajte rokave, operite roke in gremo v akcijo.
Osnova teh presnih čokoladnih kroglic je seveda kakav. Ekološko pridelan, surov in brez dodanega sladkorja. Navdušuje nas predvsem njegov omamen vonj in rahlo grenak okus, ki pa preglasi vse ostale morda malo manj zaželene vonje in okuse.

Pri pripravi teh presnih kroglic si lahko izmislite sto in eno kombinacijo dodakov za maso, ko imate narejeno osnovo. Lahko ji dodajate poljubna superživila in naredite prave energetske bombice, ki vas bodo rešile med napadi lakote, ko boste v akciji in ne bo časa za konkreten obrok.

 

Seveda naj to ne postane stalna praksa, saj je uravnotežena prehrana ključnega pomena za vaše zdravje.

 

 

Za pripravo potrebujemo naslednje sestavine:

  • pol skodelice kakavovega masla
  • pol skodelice indijskih oreškov (prej jih namakajte čez noč)
  • pol skodelice oluščenih konopljinih semen
  • 1 skodelico dateljnov (naj se prej namakajo 1 uro)
  • ščepec soli
  • 1  žlico prave vanilije v prahu
  • 4 žlice surovega ekološkega kakava v prahu

 


Najprej zmešajte oluščena konopljina semena v moko, dodajte namočene indijske oreške ter stopljeno kakavovo maslo in vse skupaj mešajte, dokler ne dobite gladke zmesi. Nato dodajte namočene datlje in temeljito zmešajte v mešalniku.

 

 

Dodajte še vse ostale sestavine ter mešajte toliko časa, da bo zmes gladka ter enakomerna. Ko ste zadovoljni z maso, oblikujte kroglice. Velikost je odvisna od vas. Oblikovane kroglice nato povaljajte še v kokosovih kosmičih, prahu pšenične tarve, maci v prahu, kokosovem sladkorju...skratka po želji.

Dajte na hladno, da se kroglice strdijo.

 

vir: Teresamisu

 

if (cook_3arh_referer) { _gaq.push(['_setReferrerOverride',cook_3arh_referer]); } if (cook_3arh_consent) {

}