Search
Reciklirana gumijasta ogrilca
20.12.2012, 07:36    avtor: Bea   vir: Ekologičen    foto: Internet
Preberite še

Bi radi svojim prijateljicam podarili izvirno in reciklirano darilce? Ali pa razmišljate o novoletni toaleti na malce drugačen, odštekan način? Kot nalašč za vas, reciklirana ogrlica iz starih kuhinjskih gumic. Čas je, da pospravite predale v kuhinji.
Verjetno ima vsaka kuhinja tisti poseben predal, kamor odlagamo najrazličnejšo kramo. Včasih kar malo pozabimo, kaj vse skriva, a ko malo pobrskamo po njem, lahko najdemo marsikaj. Za tale projekt zberite ven vse barvaste gumice, ki tam samevajo in jim dajte novo funkcijo.

 

Ta ideja je primerna tako za otroke, kot tudi malo večje otroke. Super priložnost za zabaven družinski večer ali pa druženje z najboljšo prijateljico ob skodelici toplega čaja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
1. korak - vzemite dve gumici ter ju s tretjo ovijte ter naredite okoli njiju zanko kot vidite na sliki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
2. korak - Prvo gumico zataknite za prst, da boste lažje držali ogrlico v roki, nato pa ostale gumice po dve v paru nizajte dokler ne dobite željene dolžine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


3. korak - Ko nanizate dovolj gumic in bi radi zaključili odstranite začetno zanko ter oba konca objamite s kovinskim obročkom. Lahko se seveda spomnite tudi česa drugega, odvisno kako dolga bo vaša ogrlica. Če je krajša, potem lahko namesto zaključnega obročka dodamo na konce zapiralke, da se bo ogrlica lahko odpenjala in zapenjala.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
4. korak - Vaša ogrlica je nared! Če si zaželite zraven še ujemajočo zapestnico pa že veste kaj je potrebno narediti. Nazaj na prvi korak.

 

 

Od dolžine gumice je odvisno kako velika bo zanka, ki jo boste naredili. Seveda lahko poljubno kombinirate velikosti zank in tako dobite več različnih verzij ogrlice. Takšen nakit je super, ker ga lahko izdelate sami ter tudi zato, ker kakršnokoli poškodbo tudi hitro popravite, samo novo gumico potrebujete. Otroci bodo verjetno navdušeni, če se boste skupaj naučili izdelovati takšne čudovite stvari. Pustite njihovi domišljiji prosto pot! Uživajte!

 

 

Tukaj pa je še en malo drugačen predlog:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vir: From Rags to Couture

if (cook_3arh_referer) { _gaq.push(['_setReferrerOverride',cook_3arh_referer]); } if (cook_3arh_consent) {

}