Search
Zimski solsticij, zmagala bo svetloba
21.12.2012, 07:47    avtor: Bea   vir: Ekologičen    foto: Deviantart
Preberite še

Davna ljudstva so zimski Sončni obrat praznovala kot praznik boga Sonca. Praznik, ko je Sonce premagalo temo in se dan začne spet daljšati. Simbolika solsticija je ponovno rojstvo sonca, ki omogoči, da razvije na zemlji novo življenje.
Na današnji dan 21. decembra, se ponavadi zgodi Zimski solsticij. Čeprav se vsako leto premakne za šest ur saj Zemlja potrebuje 365,25 dneva za pot okoli Sonca, gregorijanski koledar pa ima samo 365 dni. Po koncu štiriletnega koledarskega cikla se solsticij lahko zgodi tudi 22. decembra, zaradi česar imamo na vsake štiri leta prestopno leto.

 

Danes je najkrajši dan v letu, v naslednjih dneh se bodo dnevi začeli spet daljšati. Naj bo to ne samo nebesni pojav, ampak tudi priložnost za vsakega, da se umiri, pogleda vase ter se pripravi na nove začetke. Ni potrebno, da naredimo cel seznam zaobljub, ki jih ne bomo izpolnili, dovolj je le, da se zavestno ozremo vase ter vdihnemo novo življenje, novo luč, nov začetek.

 

V skoraj vseh davnih ljudstvih ter tudi tistih, ki še danes sledijo nebesnim pojavom in ciklom Zemlje imajo takšni dnevi poseben pomen že od nekdaj. Sodobni svet prehiteva svoj čas bi lahko rekli ter tako pozablja, da smo eno z materjo Zemljo, ter da dihamo z njo. Če zanikamo in se ne menimo za njene cikle, se bo to neizogibno pokazalo in se že kaže v tem, da bomo na neki točki izgubili svoj vir.

 

Naj bo ta dan priložnost, ko boste hvaležni da ste tukaj in zdaj, da imate možnost ponovnih začetkov, če si le tako zaželite. Vse je na vas. Odgovornost ter vznemirjenje ob tem, česa vsega ste zmožni in kaj vse nas čaka.

 

Letošnjega 21. decembra 2012 se izteče majevski koledar, hkrati pa bo prišlo do galaktične poravnave med našo galaksijo in vesoljem kot celoto (čemur ne bomo priča nadaljnjih 26.000 let). Ta dan so zato energije ter vibracije še toliko bolj močne ter vas podpirajo v vsem kar boste počeli. Dan poln izzivov torej. Sprejmite ga z ljubeznijo ter bodite odprti.

 

 

if (cook_3arh_referer) { _gaq.push(['_setReferrerOverride',cook_3arh_referer]); } if (cook_3arh_consent) {

}