Search
Konopljin pesto
15.01.2013, 07:36    avtor: Bea   vir: Ekologičen    foto: Internet
Preberite še

Konoplja s svojimi mnogimi pozitivnimi ter koristnimi učinki na naše telo in zdravje, vsekakor spada med vrsto superhrane, ki bi jo morali vedno imeti doma. Bodisi, da vsako jutro spijemo žlico konopljinega olja, si naredimo smoothie po treningu ali pa potresemo žlico konopljinih semen po naši solati.
Kaj pa še kakšen drug recept za uporabo konoplje v kuhinji? Recimo si predstavljate slasten krožnik testenin s konopljinim pestom? Bolj preprosto ne more biti pa še ni vam  potrebno vnaprej razmišljati katero omako bi danes polili čez svoje testenine. Preprosto ga zmiksate še isti trenutek.

Če vam je všeč njen ne preveč vsiljiv okus in bi se radi bolj zdravo prehranjevali, je konopljin pesto kot nalašč za vas. Morda se bo komu na začetku okus zdel nenavaden, če konoplja ni na rednem jedilniku, a ravno tako se lahko nanj navadimo.

 

Vse kar potrebujete za konopljin pesto je:

  • strok česna
  • svežo baziliko (liste)
  • konpopljina semena
  • konopljino olje
  • nariban parmezan
  • sol

 

Sestavine zmešamo skupaj v mešalniku in pesto je narejen. Odvisno od količine željenega pesta si prilagajamo tudi sestavine oz. njihovo količino. 

 

 

Konoplja je med vegani še posebno priljubljena, saj je odličen vir beljakovin, ki jih naše telo še kako potrebuje. Rastlinski proteini pa so tudi lažje in hitreje prebavljivi kot živalski. Pospešujejo pa tudi izgorevanje maščob, seveda v kombinaciji s telesno vadbo!

Ker ima konoplja visoko pH vrednost na naše telo deluje alkalno, kar je pomembno za uravnavanje zakisanosti naših teles.

 

O drugih načinih koristnosti ter uporabi konoplje pa smo pisali tudi že pred časom. Članek si lahko ogledate tukaj.

if (cook_3arh_referer) { _gaq.push(['_setReferrerOverride',cook_3arh_referer]); } if (cook_3arh_consent) {

}