Search
Projekt Ekologični poslovneži za oživljanje optimizma in podjetništva v Sloveniji
21.02.2013, 21:25    avtor:   vir: Ekologičen    foto: Ekologičen
Preberite še

Ni nam treba v hribe, da bi spremenili svoje življenje in svet.
Na spletnem portalu Ekologičen bodo s 25. februarjem zaživele zgodbe novodobnih podjetnikov in zaposlenih, ki ostajajo aktivni v obstoječem sistemu, a hkrati delujejo po novodobnih načelih zdravega življenja, duhovnost, ekologije in visokih moralnih načel.

Gre za pogumne posameznike, ki spreminjajo svet od znotraj navzven in nas bodo pomagali popeljati v lepšo prihodnost. Zato smo se odločili, da tokrat te zaslužijo pozornost, da jih predstavimo javnosti kot dobre zglede. Poleg tega smo želeli pokazati, da ni treba, da se preselimo v hribe, da bi spremenili svoje življenje in svet.

 

 

 

Ekologični poslovneži


Ekipa Zavoda Ekologičen je za vas pripravila nov projekt z naslovom Ekologični poslovneži. Gre za novo tematsko serijo intervjujev in video intervjujev, ki jo bomo ob koncu februarja začeli predvajati na spletnem portalu www.ekologicen.si. Skozi tekstovne kot tudi video intervjuje bomo predstavljali zanimive novodobne slovenske poslovneže (kot smo jih poimenovali) oziroma zaposlene delovne ljudi, ki že prakticirajo kakršen koli element ozaveščenega in zdravega življenja: ali se zdravo prehranjujejo, morda meditirajo, se redno sproščajo, delujejo po visokih moralnih načelih, živijo veselo in strastno. V svojih zgodbah bodo intervjuvanci predstavili, kako so v svoje življenje vnesli spremembo in kako jim to pripomore k boljšim poslovnim rezultatom in bolj srečnemu življenju.


Dobri zgledi, ki navdušujejo, motivirajo in spodbujajo

S projektom želimo prispevati k oživljanju novodobnega podjetništva in gospodarstva v Sloveniji, ki je v teh kriznih časih še kako dobrodošlo. Zadnje čase javnost večinoma preplavljajo negativne zgodbe in neuspešne poslovne prakse, zato smo se odločili, da sami našem spletnem portalu predstavimo dobre zglede, ki širši javnosti še niso poznani. S tem, da podelijo svoje izkušnje z javnostjo, lahko motivirajo, navdušijo in spodbudijo še druge, ki morda sami nimajo dovolj poguma, da bi se lotili uresničevanja svoje podjetniške ideje ali da bi v sedanje delo vnesli strast in nove ideje, katerih je trg lačen.


Vpeti v realnost in v sistem vseeno pomagajo višati zavest

Poslovneži oziroma zaposleni, ki bodo predstavili svoje ustvarjalne in življenjske zgodbe, so zagotovo tisti, ki nas bodo popeljali v lepšo prihodnost. Odločili smo se, da tokrat počastimo in izpostavimo ljudi, ki so še posebej aktivni in uspešni ter delujejo znotraj obstoječega sistema. Gre za pogumne posameznike, ki se niso umaknili iz sistema, stran od realnosti, temveč vztrajajo in spreminjajo svet od znotraj navzven. Na svoj način, po svojih zmožnostih vnašajo drobce, ki pomagajo višati zavest.


Mreža ozaveščenih poslovnežev

Tovrstni intervjuji hkrati ustvarjajo priložnost, da se somišljeniki med sabo prepoznamo in se tako lahko povežemo ter ustvarimo nekakšno mrežo ozaveščenih poslovnežev. Saj v tem je ravno možnost za lepšo prihodnost, da se začnemo povezovati ter podpirati vse pobude in projekte s pozitivno vsebino. Prav tako si življenje v Sloveniji lahko naredimo prijetnejše in prijaznejše, da pomagamo takšnim novodobnim podjetnikom in jih izpostavimo, se informiramo o njihovih izdelkih in storitvah ter jim damo prednost, ko se odločamo za nakup oz. naročanje za tovrstne storitve. Če bomo vsi tako delovali, bomo drug drugemu pomagali. In le če bodo naši prijatelji in okolica uspešni, bo uspešen in srečen tudi vsak izmed nas.


Vabljeni k ogledu napovednika...

if (cook_3arh_referer) { _gaq.push(['_setReferrerOverride',cook_3arh_referer]); } if (cook_3arh_consent) {

}