Search
Cimetov stracciatella sladoled brez mleka in sladkorja
21.05.2013, 19:01    avtor: Anja Ekologičen   vir: Ekologičen    foto: Anja Horvat Jeromel
Preberite še

Ob sončnih dnevih si vse večkrat zaželimo to osvežilno, hladno lahkotno sladico. 
 

Ponudba zdravih sladoledov se postopno veča v naših slaščičarnah, še vedno pa je najboljši tisti, ki si ga pripravimo sami doma po svojem okusu, s še bolj kakovostnimi sestavinami. Cimetov stracciatella sladoled je uspešnica, ki nas hkrati deluje antioksidantno in protivnetno. Večino sestavin pa imamo v domači kuhinji v vsakem trenutku pri roki.

Sestavine (za 2 osebi):

3 narezane zmrznjene banane 

agavin sirup ali yacon po želji in okusu

1 čajna žlička cimeta

1 jedilna žlica mandljevega masla

1 jedilna žlica kakavovih zrn (ali drobcev kakšne kakovostne čokolade)

 

Na kose narezane zmrznjene banane vstavimo v mešalnik Vitamix, dodamo sladilo, cimet in mandljevo maslo ter kakavova zrna (če uporabimo čokoladne koščke, jih ročno vmešajmo šele na koncu, ko nehamo mešati strojno. Mešamo s pulziranjem in si pomagamo s potisno palico, da nastane gladka krema.

 

Bi si želeli spoznati še več razstrupljevalnih in shujševalnih receptov, ob katerih boste uživali brez slabe vesti in topili svoje kilograme ter večali svojo samozavest?

Odgovore na ta vprašanja vam bo Anja Horvat Jeromel, strokovnjakinja na področju presne prehrane, razkrila v četrtek, 30. maja 2013, na presni delavnici VITKI, IN SAMOZAVESTNI V POLETJE, ki bo potekala od 17. do 20. ure v Centru EKO365, na Runkovi 2, 1000 Ljubljana (nasproti Kina Šiška).

Na delavnico se lahko prijavite prek telefonske številke 040-297-728 ali elektronske pošte: anja@ekologicen.si. Več informacij pa si lahko ogledate na spletni strani: www.presnaumetnost.si/delavnice.

Na predpoletni delavnici bomo podali številne odgovore, trike in recepte, ki nam bodo pomagali pri pripravi zdravih, hranilnih in lahkih obrokih.

Poleg tega boste na delavnici lahko tudi v živo preizkusili pred vašimi očmi nastale slastne sladke predpraznične dobrote (vse jedi so primerne tudi za alergike, saj ne vsebujejo mlečnih izdelkov, jajc, bele moke, sladkorja in arašidov):

namesto jutranje kavice – ki nas zbudi in nam da energijo za naporen dan

čemaževa kremna presna juhica – ki poživi naše žleze in očisti naša prebavila

slasten veganski kumarični tatziki – nas osveži in razstrupi

zelenjavni sushi – za dobro voljo in bogato dozo joda, železa in vitaminov, kot so A, B (tudi B12), K…

sezamova pomaka – za dobro formo, veselje in koncentracijo

jagodna kremna rezina – za bleščeč sijaj in dobro počutje

 

Na delavnici boste med drugim tudi spoznali:

zakaj ob uživanju okusne presne hrane lahko tudi shujšamo

katera je zdrava tolažilna hrana za nujne primere 

se je mogoče zdravo prehranjevati tudi na potovanjih

kako lahko premagam odvisnost od nezdrave hrane

dejavniki, ki nam bodo pomagali vse življenje ohranjati vitkost

osnove zdravega življenja

kaj moramo vedeti o razstrupljanju

pomen presne hrane pri razstrupljanju

od razstrupljanja s postom, s smoothie-ji, z lahko hrano, do čiščenja črevesja

razstrupljanje in samozdravljenje

čustveno in miselno razstrupljanje

ter številne uporabne informacije.

 

Topli pomladni sončni žarki začnejo božati našo kožo in kot martinčki prilezemo iz svojih brlogov. Prime nas, da bi čim prej odvrgli obleko in se predali tej prijetni toploti. Nenadoma našo prijetno idejo zmoti nelagodje, ki se od zadaj oglasi ob misli, da prihaja poletje, čas, ko bomo zares kmalu odvrgli obleko. Kako bi bilo enkratno, če bi lahko to naredili samozavestno in ponosno pokazali svoje prečudovito telo. 

 

Na delavnici vam bom razkrila nekaj delujočih trikov, kako to uresničiti. Ob pripravi in preizkušanju receptov, bomo govorili o hrani, ki nam pomaga topiti kilograme, zdravih tolažilnih prigrizkih, razstrupljanju, nasvetih za zdravo prehranjevanje na potovanju, zdravemu presnemu prehranjevanju… Prav tako bom predstavila svoje napake in lekcije v več kot 4 letnem presnem prehranjevanju in raziskovanju.

 

Pridružite se in se prepričajte, kako preprosto in okusno je lahko zdravo življenje v teh pomladnih dneh.

O Anji Horvat Jeromel:

Anja Horvat Jeromel, urednica, novinarka spletnega portala Ekologičen in ustanoviteljica Presne umetnosti ter raziskovalka žive hrane je na svoji poti presnega načina življenja raziskovala, preizkušala in ustvarjala učinkovite recepte, zato s tistimi, ki se ji želijo pridružiti na poti kakovostnega življenja, ter postati vitki, zdravi in polni energije, svoje znanje deli prek delavnic, predavanj in svetovanj o zdravem presnem prehranjevanju in pripravi presne hrane. Julija 2012 je imela tudi 1-tedenski seminar o zdravem presnem prehranjevanju v okviru programa Harmony na otoku Pašman.

Anja na področju zdravega načina življenja sodeluje tudi s strokovnjakom za bioresonančno zdravljenje, Jernejem Brodnikom, mag. farm., iz Energijske točke, in strokovnjakinjo za homeopatijo, Natašo Herlič Švagerl, mag. farm., iz Bio holistike. Je tudi soustanoviteljica Partnerskega kmetijstva, v okviru katerega ima številne kontakte s slovenskimi ekološkimi kmetijami, s katerimi sodeluje in izmenjuje svoje izkušnje. Poleg tega je aktivna v številnih pobudah za lokalno samooskrbo in človeku ter planetu prijazen način življenja. Poleg slastnih receptov jo navdihujejo tudi zelišča, duhovnost, narava, ples, moda, do-it-yourself projekti, kultura naših prednikov in komunikacije.

 

if (cook_3arh_referer) { _gaq.push(['_setReferrerOverride',cook_3arh_referer]); } if (cook_3arh_consent) {

}