Search
Razstrupite se na naraven način
10.07.2013, 07:40    avtor: bea   vir: Ekologičen    foto: Internet
Preberite še

V naše telo neprestanoma vnašamo strupene snovi. Bodisi nevede ali pa ne vemo, kako se temu izogniti. Najmanj kar lahko naredimo, da se občasno razstrupimo.
Snovi, ki se nalagajo v naših telesih preko hrane, kozmetike in onesnaženega zraka so včasih zelo škodljive, mi pa se niti ne zavedamo saj nam tega nihče nikoli ne pove. Med najbolj škodljivimi pa so seveda razni farmacevtski izdelki, sevanja kot posledica kemoterapije, prosti radikali, težke kovine in aluminij.

 

Metode čisščenja oziroma razstrupljanja so različne od bolj agresivnih do manj, tiste naravne pa so vsekakor bolj priporočljive. Vendar pa se moramo zavedati, da ponavadi trajajo dalj časa, da se pozna učinek. S prijaznostjo do svojega telesa si privoščite vsaj eno takšnih kur na leto, vaše telo vam bo hvaležno.

 

Peteršilj

Peteršilj je en izmed najbolj učinkovitih in okusnih zelišč, ki nam učinkovito pomaga pri razstrupljanju telesa od živega srebra, težkih kovin ter drugih škodljivih toksinov. Najbolje je, če si naredite svež sok iz peteršilja s svojim sokovnikom, lahko pa ga preprosto dodate v solato, potresete po juhi ali z njim obložite sendvič. Verjetno nam ni potrebno poudarjati, da je bolje, če ga uživate svežega. Peteršilj ima tudi protivnetni učinek. S svojim diuretičnim delovanjem pa hitreje odvaja vodo in z njo toksine iz telesa.

 

Pektin

Pektin najdemo v sadju. Z njegovo pomočjo toksine iz telesa odvedemo v kri, ki jih nato odplakne ven. Pektin vsebujejo predvsem citrusi kot so limone, najdemo ga tudi v jabolkih, bananah, grozdju, korenju ter zelju. Odvajanje poteka preprosto, če uživate našteto sadje in zelenjavo, lahko pa kupite tudi naravne kapljice, ki jih zmešane z vodo spijete. Izredno učinkovit je sveže stisnjen sok grenivke, ki pa naj bo seveda iz ekološke pridelave, saj se ravno v lupinah citrusov pesticidi najraje nabirajo.

 

 

Klorela

Kdo še ni slišal za to zeleno algo. Sedaj že ptički na vejah čivkajo, da so zelene alge ene izmed najbolj učinkovitih razstupljevalcev naših teles. Klorela je enocelična alga, ki raste v vodi. Največ jo pridelajo na Japonskem zato je pri nas večinoma uvožena. Pred nakupom se pozanimajte o njenem izvoru. Prekomerno uživanje lahko pusti stranske učinke, predvsem v prebavnem traktu zato pričnite z njenim uživanjem postopoma, da se telo navadi.

 

 

Pšenična trava

Sočenje sveže pšenične trave je eden izmed najbolj zdravih načinov čiščenja telesa, poleg tega pa naše celice preskrbi z ogromno količino klorofila in kisika. Vsaka stvar je boljša sveža in živa, zato če je le mogoče sočite sami. V kolikor pa ste preveč zaposleni ali nimate sokovnika, lahko kupite prah pšenične trave, ki ga dodate v smoothie, sok ali potresete po juhi ali solati. Pšenična trava je tudi izredno hranljiva ter polna vitaminov, mineralov in vsebuje tudi vseh 9 aminokislin. Ker je ravno tako kot klorela njen učinek lahko izredno močan, pričnite postopoma, da ne bo za telo prevelik šok. 

 

 

Vir: Riseearth

 

 

 

 

 

 

if (cook_3arh_referer) { _gaq.push(['_setReferrerOverride',cook_3arh_referer]); } if (cook_3arh_consent) {

}