Search
Šamansko potovanje po Boliviji - Pot kondorja
13.01.2014, 15:05    avtor:   vir: Pilamaye    foto: Internet
Preberite še

Spoznajte Kozmologijo, šamanizem in svete kraje Bolivijskih Andov.
Vabimo vas na mistično, avanturistično, magično, romarsko in predvsem šamansko potovanje po Boliviji eno najbolj duhovnih in še ne toliko obljudenih krajev na Zemlji.Potovanje po Boliviji vas bo peljalo:
• po 2 trekingih iz visokih Andov do subtropskega območja, po poteh, ki so jih ustvarili Inki.
• do obiska starodavnega svetišča Tiwanaka in Puma Punka.
• več dnevnega obiska pokrajine ljudstva zdravilcev in šamanov Kallawayev
• k druženju s šamanov Aurelijom in več šamanskih obredov pod njegovim vodstvom
• obisk jezera Tikikake; obisk otoka Sonca in Lune obrede pod vodstvom Aurelia
• srečanje z lokalnimi jasnovidkami in čarovniki
• bivanje in učenje z domačini
• obred z rastlino moči San pedro
• in še mnogo, mnogo drugega!


Potovanje vodi Tina Zgonik, ki že pet leto živi in deluje v Lapazu in se uči od šamanskih skupnostih in z njimi odkriva starodavna znanja domorodnih ljudstev, njihovega tradicionalnega življenja, Andskega šamanizma in kozmologije.Tinin opis potovanja se začne s temi besedami:


V Andih razlagajo, da smo prešli v nov pačakuti, v nov krog časa. Energijsko središče sveta se je s Tibeta premaknilo na Titikako. Moško načelo moči se preobraža v žensko kvaliteto odgovornosti, sodelovanja in medsebojne pomoči. Nastopil je čas, ko se moramo vsi, ki smo se leta pripravljali in delali spremembe sami pri sebi, oglasiti in postati aktivni, zase in za druge. Do pred kratkim smo bili otroci, danes smo odrasli in prevzemamo odgovornost za to, kako se bo razvijal svet. "Zdaj je vse odvisno od vas." To je bilo zadnje sporočilo modrih s Titikake, potem so se pogreznili v molk.


Amawte ("modri") so duhovni vodje Andov, starešine, modreci, šamani. Vsaka indijanska vas (v Andih sta najbolj razširjeni ljudstvi Ajmara in Kečua) ima tako osebo. Pripravljajo obrede, svetujejo, običajno znajo tudi zdraviti z zelišči, vodo in energijo, kar je sicer vloga yatirijev, zdravilcev. Ko jih zahodnjak prvič sreča, naleti na zid. S svojim molkom te znajo spraviti v obup. Ajmara nasploh malo govori, in več ko ve, raje je tiho. Kvaliteta Bolivije je tišina, ponotranjenost in izjemna trdovratnost. Svoje znanje ljubosumno čuvajo zase, tujcev, posebej belcev, ne sprejmejo zlahka. Do nedavnega so bili mnogi odmaknjeni kraji za tujce popolnoma zaprti. Še danes v visokih gorah, na višini pet tisoč metrov in več, obstajajo vasi, kjer nihče ne zna špansko. Tu živijo družine, ki si generacijo za generacijo predajajo vlogo varuhov skrivnosti in ezoteričnega znanja in se trdovratno upirajo spremembam. Zaradi trdoživosti, včasih kar trdosti, so se bolivijska domača ljudstva od vseh južnoameriških dežel najuspešnejše ubranila vplivu Špancev in krščanstva ter ohranila stara znanja.

¡Jallalla!

TinaZa podrobnejši program, vsebino potovanja in ostale informacije KLIKNITE TUKAJ.
Ali obiščite internetno stran Pilamaye.


Za podrobnejše informacije:
pišite na email: igor_strucelj@yahoo.com
pokličite: 040 250 202

 

if (cook_3arh_referer) { _gaq.push(['_setReferrerOverride',cook_3arh_referer]); } if (cook_3arh_consent) {

}