DARILNI BON: KLASIČNA HIPNOZA ZA ŽELENI CILJ – 30 minut

30.00

Zavod Fenomena: 3,5

DARILNI BON KLASIČNA HIPNOZA ZA ŽELENI CILJ – 30 minut
Ponudnik: Zavod Fenomena

Klasična hipnoza za izbrani cilj

Hipnoza se že več kot 100 let uporablja za zdravljenje različnih psiholoških in fizičnih simptomov. Kljub pogosto napačnih predstavam gre za zelo preprosto in “prizemljeno” terapijo, pri kateri se hipnoza ali trans uporablja za doseganje globoke sprostitve.

Hipnoza dramatično zmanjša vašo raven stresa in tesnobe ter poveča vašo sposobnost odzivanja na pozitivne sugestije. Med seanso vas vodim v čudovito stanje globoke hipnotične sprostitve, kjer vaš um postane bolj odziven na pozitivne sugestije (hipersugestibilnost). Zaradi tega so terapevtske spremembe hitrejše in močnejše.

Različni ljudje stanje hipnoze dojemajo različno. Nekateri se počutijo, da se jim poveča domišljija, drugi se počutijo bolj sproščeno kot običajno, tretjim pa se zdi, kot da odplavajo ali postanejo kot zaspani, a se hkrati bolj zavedajo svojih besed. Da bi ugotovili, kako jo boste doživeli vi, je vredno poskusiti.

Pričujoča klasična hipnoza ljudem pomaga imlementirati miselno in čustveno spremembo s pomočjo transa, ki predstavlja povečano (ne zmanjšano) stanje zavedanja. Moja hipnoza je tako učinkovita, hitra, ciljno osredotočena oblika transformacije določenih obremenitev, s katerimi se posameznik srečuje. Ta hipnoza je vsestranski način zdravljenja, ki lahko hitro in učinkovito obravnava številne duševne in fizične težave oziroma diagnosticirane motnje, neželeno vedenje ali navade.

Hipnoza lahko pomaga:

 • odpraviti neželene lastnosti, kot sta slaba samopodoba in tesnoba pri opravljanju testov.
 • odpraviti anksiozne motnje, anksioznost in fobije
 • odpraviti neželeno vedenje, kot je grizenje nohtov
 • odpraviti depresijo
 • odpraviti nespečnost, povezano s psihološkimi stanji
 • odpraviti motnje hranjenja, kot so prenajedanje, anoreksija in bulimija
 • odpraviti zasvojenosti, zlasti motnje uživanja nikotina
 • odpraviti posttravmatsko stresno motnjo
 • zmanjšati raven stresa osebe
 • dosegati želeni cilj s pomočjo preddoživljanja in vizualizacije.

Kako poteka delo?

Hipnoza je oblika preobrazbe, do katere vas peljem skozi povečano osredotočenost in sproščenost. Ne morem vas hipnotizirati proti vaši volji, zato zdravljenje oziroma preobrazba zahtevala vaše sodelovanje in zato ni skrbi. Med samo hipnozo boste doživeli močan občutek umirjenosti in sprostitve. Stanje, podobno transu, je pomemben del procesa, saj je v tem stanju vaš um bolj odprt in dovzeten za sugestije, ki pomagajo ustvariti želeno spremembo.

 • Pred samo hipnozo se pogovoriva glede vaše težave, izziva in želenega cilja.
 • Nato vas popeljem v trans, kjer vam ponudim sugestijo, povezano z vašim želenim ciljem.
 • Čeprav ima vsak človek različno sposobnost za vstopanje v trans (nekateri gredo zlahka drugi težje in od tega je odvisna tudi vaša dovzetnost za sprejemanje novih, bolj pozitivnih in spodbudnih sugestij), lahko hipnoza v vsakem primeru izboljša vaše življenje in splošno dobro počutje.

Nekaj hipnoterapevtskih tehnik, ki jih lahko izkusite med hipnozo:

 • Mentalne podobe: Ko ste v stanju osredotočene pozornosti in osredotočenosti, se vaša moč domišljije poveča. Od tam vas tako pozovem, da si z vizualizacijami predstavljate koren svoje težave in jo začnete reševati.
 • Predlogi: V stanju, podobnem transu, vam ponudim predloge, ki so v skladu z vašimi želenimi cilji in vizijo.
 • Nezavedno raziskovanje: Hipnoterapija gleda na zavest kot na kritika, ki lahko zazna dragocene informacije in prepreči njihovo izražanje. Ko ste v stanju zavesti, se lahko dotaknete temeljnih težav in motivacije, povezanih z nezaželeno težavo. Z boljšim razumevanjem problema tako lahko prepoznate bolj koristne rešitve.

Razlika med hipnoterapijo in psihoterapijo:

Hipnoza se uporablja za reprogramiranje prepričanj, čustev in percepcij, zato ima na nek način lahko veliko podobnosti s psihoterapijo ali pogovorno terapijo. A hipnoterapija preko uporabe transa omogoča vstop v podzavest in trajno spreminjanje omejujočih prepričanj v opolnomočujoča in spodbudna. Prav tako preko vizualizacije v transu omogoča programiranje uma za dosego želenih ciljev.

Ali je hipnoterapija učinkovita?

Številne znanstvene študije predstavljajo koristi hipnoterapije pri zdravljenju številnih telesnih in duševnih zdravstvenih stanj. Kljub temu pa ni zdravilo za vsako stanje. V poznih petdesetih in zgodnjih šestdesetih letih prejšnjega stoletja sta Ameriško zdravniško združenje in Ameriško psihiatrično združenje (APA) uradno priznali hipnoterapijo kot odobreno zdravljenje.

Študije kažejo, da je hipnoterapija najučinkovitejša, če se uporablja za:

 • Zmanjšanje bolečin: različne metaanalize v zgodnjih 2000-ih so pokazale, da hipnoza zagotavlja zmerno do močno olajšanje bolečine. Učinek je tako močan, da je včasih hipnoza bolj koristna kot druge metode lajšanja bolečin.
 • Pomoč pri operacijah: Študija, izvedena leta 1999, je pokazala, da lahko hipnoza v kombinaciji s sedacijo skrajša in izboljša čas okrevanja. Študija iz leta 2007 je dokazala, da lahko hipnoterapija pred operacijo izboljša učinkovitost sedacije med
  posegom in omeji bolečino, slabost in stisko po operaciji.
 • Zmanjšanje tesnobnosti: Hipnoterapija pomaga zmanjšati tesnobnost in krvni tlak. Subjekti iz študije iz leta 2006, ki so prejemali hipnoterapijo, so poročali, da se je njihova tesnobnost prepolovila, medtem ko so tisti, ki niso bili deležni hipnoze, poročali o povečanju tesnobnosti.
 • Nekateri dokazi prav tako podpirajo hipnoterapijo za številna druga stanja, vključno z depresijo, motnjami hranjenja in odvisnostmi, vendar so v prihodnosti potrebne nadaljnje raziskave, da se potrdi njena učinkovitost.

Kritike hipnoterapije

Obstaja več kritik hipnoze, ki pa večinoma temeljijo na mitih in nesporazumih.
Kritike hipnoze vključujejo:
“Med hipnozo stranka izgubi nadzor nad svojim telesom.” Pravzaprav je zelo malo dokazov, ki bi nakazovali, da oseba izgubi svobodno voljo, ko je v stanju zavesti.
“Hipnoterapija zahteva tako globok trans, da se oseba ne spomni hipnoze.” V resnici zahteva klinična hipnoza le blago ali rahlo stanje transa, da doseže večino svojih ciljev.
“Hipnoterapevt ima popoln nadzor.” V mnogih primerih hipnoterapevt vodi proces, vendar sta vrednoti sodelovanja in timskega dela v središču procesa. Ljudje bi morali vedno upoštevati omejitve in kritike katerega koli načina zdravljenja, da bi zagotovili najboljšo izbiro za svoje potrebe in cilje.

Hipnoterapija ni prevara

Razlikovati je treba med hipnozo za teraprevtske namene od hipnoze kot spektakla, ki jih lahko spremljamo na televiziji, v filmih ali šovih. V tem primeru govorimo o odrski hipnozi, ki je strukturirana popolnoma drugače in v druge namene, čeprav nam še vedno odlično pokaže, kako je mogoče naš um uporabljati na različne načine in za doseganje koristnih ciljev. Zato gre v primeru terapevtske hipnoze oziroma transformativne hipnoze za pridobivanje moči in nadzora stranke nad svojimi prepričanji, ki negativno vplivajo na življenje in njihovo preobrazbo v opolnomočujoče. Zato je strah, da bi nekdo med hipnozo izgubil nadzor nad sabo večinoma napačen.