Ekologičen
  • Hrana & recepti
  • Zdravje & nega
  • Osebna rast
  • Dom in okolje
  • Rekreacija in oddih
  • Kreativnost
  • Kolumne
  • Dogodki
TRGOVINA
  • Domov
  • O nas
  • Kontakt
  • Projekti
  • Donacije
Obišči našo Ekologično trgovino!
Ekologičen
Ekologična trgovina
Ekologičen
  • Hrana & recepti
  • Zdravje & nega
  • Osebna rast
  • Dom & okolje
  • Rekreacija & oddih
  • Kreativnost
0
Zdrava breskova marmelada
  • Aktualno
  • Hrana in recepti

Hitra in zdrava marmelada iz vinogradniških breskev – recept

  • 24 oktobra, 2022
  • Anja Horvat Jeromel

Letos sem se prvič spoznala z vinogradniškimi breskvami, ki mi jih je podarila prijateljica, saj je bilo letos očitno njihovo leto in so uspele v izobilju. Ker jih je bilo res veliko, sem jih lahko uporabila na najrazlične načine, od svežih, kuhanih, do sušenih. Tako sem skuhala tudi marmelado.

Pri kuhanju marmelade sem bila res navdušena, saj je priprava tako zelo preprosta, pa tudi sestavin ne potrebuje veliko. Za nameček pa je res okusna, saj so vinogradniške breskve zelo aromatične. Je pa res, da aroma ne ustreza vsakomur, ker je nekoliko močnejša.

Seveda sem za sladilo kot običajno uporabila bolj zdravo različico – delala sem jo s kokosovim sladkorjem.

Postopek si lahko ogledaš tudi v tem video posnetku.

Recept za marmelado iz vinogradniških breskev

Sestavine:

  • 5 kg vinogradniških breskev
  • 800 g kokosovega sladkorja
  • ščep vanilije
  • 1-2 čajni žlički cimeta
  • 1-2 dcl vode oz. po potrebi

Postopek:

  • Breskve operemo, razpolovičimo in odstranimo koščice. Ker so vinogradniške breskve nekoliko manjše, jih ni potrebno rezati še na manjše kose, razen če želimo.
  • Vode dodamo v lonec le toliko, da pokrije dno, nato dodamo še breskve.
  • Vse skupaj pokuhamo (približno 25 minut), da spusti vodo in vmes mešamo, da se ne bi prijelo na dno.
  • Vmes si pripravimo kozarce, ki jih stereliziramo v pečici na 100 stopinj za okoli 20 minut.
  • Ko so breskve mehke, jih pretlačimo s paličnim mešalnikom.
  • Dodamo kokosov sladkor (ali kakšnega drugega po želji), cimet in vanilijo, dobro premešamo in še kakšnih 15 minut kuhamo na rahlem ognju ob rednem mešanju.
  • Marmelado vlijemo v kozarčke in jih še za 20 minut postavimo v pečico na 100 stopinj. Nato pa jih pustimo čez noč v pečici, da se postopno ohladijo. Ali pa jih na pultu pustimo prekrite pod debelejšo krpo.

*** Količina je zadoščala za 14 manjših steklenih kozarčkov.

 

Recept za bolj zdravo grozdno marmelado

 

 

Deli na Facebooku
Deli na Twitterju
Deli na Pinterestu
Anja Horvat Jeromel

Starejši Članek
Lahko je reči
  • Aktualno
  • Kolumna
  • Osebna rast

Ja, lahko je reči (težje je narediti)

  • 21 oktobra, 2022
  • Anja Horvat Jeromel
Poglej prispevek
Novejši Članek
Paradžnikova mezga
  • Aktualno
  • Hrana in recepti

Najpreprostejša paradižnikova omaka za zimo – recept

  • 27 oktobra, 2022
  • Anja Horvat Jeromel
Poglej prispevek
Prijava na e-novice
Sorodne vsebine
iskrena ali spretna komunikacija in prepričevanje
Poglej prispevek
  • Aktualno
  • Osebna rast

Prisegaš na iskreno ali spretno komunikacijo?

  • Anja Horvat Jeromel
  • 30 marca, 2023
pasja šola pasja mama za otroke
Poglej prispevek
  • Aktualno
  • Dogodki

Otroška delavnica s kužki

  • Ekologičen
  • 27 marca, 2023
Reši sebe, reši svet
Poglej prispevek
  • Aktualno
  • Kolumna
  • Osebna rast

Če nas poganja strah, še tako dobro delovanje ne vodi k uspehu

  • Anja Horvat Jeromel
  • 14 marca, 2023
Lovorjevo olje recept
Poglej prispevek
  • Aktualno
  • Hrana in recepti
  • Video

Zelo preprost recept za lovorjevo olje

  • Anja Horvat Jeromel
  • 9 marca, 2023
Preboj do sanj
Poglej prispevek
  • Aktualno
  • Kolumna
  • Osebna rast

Ampak zakaj je pot do sanj včasih tako strašljiva in kaj narediti, da jo bomo zmogli?

  • Anja Horvat Jeromel
  • 9 marca, 2023
Twin flame duše dvojčice in predaja v ljubezni
Poglej prispevek
  • Aktualno
  • Kolumna
  • Osebna rast

Je 100-odsotna predaja v ljubezni mogoča ali je to naivno pričakovanje?

  • Anja Horvat Jeromel
  • 28 februarja, 2023
Anja Horvat Jeromel_hipnoterapija_Pogovorna hipnoza
Poglej prispevek
  • Aktualno
  • Dogodki
  • Oglasno sporočilo

V Sloveniji nova oblika psihološke pomoči – pogovorna hipnoterapija

  • Anja Horvat Jeromel
  • 22 februarja, 2023
Spopadanje z bolečimi izkušnjami
Poglej prispevek
  • Aktualno
  • Kolumna
  • Osebna rast

Za spopadanje z bolečimi izkušnjami imamo lahko različne načine – kot žrtev ali kreator

  • Anja Horvat Jeromel
  • 22 februarja, 2023
  • iskrena ali spretna komunikacija in prepričevanje
    Prisegaš na iskreno ali spretno komunikacijo?
  • pasja šola pasja mama za otroke
    Otroška delavnica s kužki
  • Reši sebe, reši svet
    Če nas poganja strah, še tako dobro delovanje ne vodi k uspehu
  • Lovorjevo olje recept
    Zelo preprost recept za lovorjevo olje
  • Preboj do sanj
    Ampak zakaj je pot do sanj včasih tako strašljiva in kaj narediti, da jo bomo zmogli?
  • Twin flame duše dvojčice in predaja v ljubezni
    Je 100-odsotna predaja v ljubezni mogoča ali je to naivno pričakovanje?
  • Anja Horvat Jeromel_hipnoterapija_Pogovorna hipnoza
    V Sloveniji nova oblika psihološke pomoči – pogovorna hipnoterapija
Kategorije
E-novice

Prijava na e-novičke

  • Hrana in recepti
  • Zdravje in nega
  • Osebna rast
  • Dom in okolje
  • Rekreacija in oddih
  • Kreativnost
  • Domov
  • O nas
  • Kontakt
  • Projekti
  • Donacije
  • Uredniška politika
  • Oglaševanje
  • Donacije
  • Splošni pogoji poslovanja
  • Politika zasebnosti

Vnesi iskalne besede in pritisni tipko Enter.

Na spletni strani ekologicen.si uporabljamo piškote, ki zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin in analizo uporabe. S klikom na gumb "Strinjam se" dovoljuješ piškotke za vse namene obdelave.
NastavitveStrinjam se
Politika zasebnosti & piškoti

Politika zasebnosti

Za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje, spletna stran ekologicen.si uporablja piškote. Nekateri izmed piškotov so nujno potrebni za osnovne funkcionalnosti in varnost spletne strani. Uporabljamo pa tudi piškote drugih platform, ki nam pomagajo analizirati in razumeti vašo uporabo spletne strani. Ti piškoti so shranjeni v vašemu spletnemu brskalniku, shranijo pa se samo po vaši privolitvi. Vedno pa je omogočeno, da se od prejema teh piškotov odjavite.
Nujni piškotki
Vedno omogočeno
Nujni piškoti so potrebni za delovanje spletne strani. Ti piškoti med drugim skrbijo za varnost in funkcionalnost. Noben izmed teh piškotov pa ne shranjuje nikakršnih osebnih informacij.
Nenujni
Vsi piškoti, ki niso nujno potrebni za delovanje in funkcionalnost spletne strani. Služijo pa analitiki preko katere lahko preko raziskave optimiziramo naše vsebine in postajamo boljši.
SAVE & ACCEPT