Ekologičen
  • Hrana & recepti
  • Zdravje & nega
  • Osebna rast
  • Dom in okolje
  • Rekreacija in oddih
  • Kreativnost
  • Kolumne
  • Dogodki
TRGOVINA
  • Domov
  • O nas
  • Kontakt
  • Projekti
  • Donacije
Obišči našo Ekologično trgovino!
Ekologičen
Ekologična trgovina
Ekologičen
  • Hrana & recepti
  • Zdravje & nega
  • Osebna rast
  • Dom & okolje
  • Rekreacija & oddih
  • Kreativnost
0
Recept polnjene paprike
  • Aktualno
  • Hrana in recepti
  • Video

Recept za odlične polnjene paprike

  • 20 decembra, 2022
  • Anja Horvat Jeromel

Po večletnem presnem obdobju, ko sem res veliko prostega časa preživela v raziskovanju na temo zdravega prehranjevanja, pripravljala presne delavnice, seminarje o zdravem prehranjevanju in da ne govorim koliko ur sem preživela za kuharskim pultom, sem si res zaželala poenostavljenega ukvarjanja s prehranjevanjem, kuharijo in ostalimi tovrstnimi zadevami. Ne rečem, da mi je vedno uspelo, a vseeno jedi kot so polnjene paprike, sarme in podobno, nikakor niso bile na mojem meniju. Dokler me eden od mojih družinskih članov ni začel nagovarjati za polnjene paprike.

“No, pa dajmo,” sem si nekega dne rekla, ko sem bila ravno dobro in pogumno razpoložena, hehehe… In ne, ni mi bilo žal, da sem se za to odločila, saj je bila jed tako zelo okusna. In še zdaj se veselim dneva, ko ne bom imela ravno časa za kuhanje kosila in bom odmrznila še rezervni paketek iz zamrzovalnika.

Na koncu sem celo ugotovila, da polnjene paprike vseeno niso tako zapletena jed za pripravo kot se morda zdi, poleg tega si jih lahko celo shranimo na zalogo v zamrzovalnik. Tako dobimo na račun enega kuhanja, dva ali tri kosila.

Moj postopek sem dokumentirala v videu, če tudi tebe slučajno zamika priprava.

Recept za slastne polnjene paprike:

Sestavine:

  • 90 g riža
  • 6 manjših korenjčkov
  • 1,5 večje čebule
  • 2 stroka česna
  • približno 6 vejic peteršilja
  • olivno olje
  • 700 g mlete govedine
  • ščep sol
  • malo popra
  • 1 čajna žlička rdeče paprike
  • ščep timijana
  • kokosovo olje
  • 12 paprik
  • polovica čebule
  • 2 vejici petršilja
  • 400 g paradižnikove mezge
  • malo vode

Postopek:

  • Večer prej dobro speremo in namočimo riž. (V mojem primeru je bil riž polnozrnat, zato ga namakam. Ta postopek lahko spustimo, če je riž bel ali predkuhan.)
  • Riž odcedimo in skuhamo po navodilu.
  • Očistimo korenčke in jih grobo narežemo, ker jih bomo tako ali tako zmleli v multipraktiku.
  • Prav tako čebulo in česen. (Polovico čebule prihranimo za paradižnikovo omako.)
  • V multipraktiku vse zmeljemo, da izpade kot drobno nasekljano.
  • Nasekljamo še peteršilj.
  • Vso zelenjavno mešanico prepražimo v ponvi na malo olivnega olja.
  • Popraženo zelenjavo nato združimo skupaj z rižem in mleto govedino, mleto rdečo papriko in timijan.
  • Večjo posodo, v kateri bomo pekli polnjene paprike, namažemo s kokosovim oljem.
  • Nato se lotimo paprik: jim odrežemo pokrovčke, jih izdolbemo in napolnimo z mešanico. Na koncu pa jih čim bolj tesno zložimo v posodo in pokrijemo s pokrovčki.
  • V ponvi na olivnem olju popražimo še polovico čebule, ki ji dodamo paradižnikovo mezgo in peteršilj.
  • Paprike v posodi zalijemo s paradižnikovo mešanico in dolijemo še toliko vode, da so vse paprike do vrha v tekočini.
  • Damo v pečico za 45 minut na 175 stopinj celzija.
  • In jed je gotova za uživanje!

Pa dober tek!

 

Naslovna fotografija: Unsplash

 

 

 

Deli na Facebooku
Deli na Twitterju
Deli na Pinterestu
Anja Horvat Jeromel

Starejši Članek
Preklopi v odporen in močan um
  • Aktualno
  • Osebna rast

16 glavnih točk za močno miselnost – preklopi v odporen in močan um

  • 19 decembra, 2022
  • Anja Horvat Jeromel
Poglej prispevek
Novejši Članek
Lepota in krutost življenja
  • Aktualno
  • Kolumna

Življenje – ta čudna (kruta in lepa) ‘stvar’…

  • 3 januarja, 2023
  • Anja Horvat Jeromel
Poglej prispevek
Prijava na e-novice
Sorodne vsebine
Poglej prispevek
  • Aktualno
  • Dom in okolje

Kakšne skrbnike/”lastnike” imajo psi radi?  

  • Maja Martinuč
  • 27 januarja, 2023
Kvantno kreiranje s serijo srečnih naključij
Poglej prispevek
  • Aktualno
  • Osebna rast
  • Video

Kvantno kreiranje z enim ali s serijo srečnih naključij

  • Anja Horvat Jeromel
  • 16 januarja, 2023
Gratinirana buča špagetarica - recept
Poglej prispevek
  • Aktualno
  • Hrana in recepti
  • Video

Recept za gratinirano bučo špagetarico z artičokami in pesinimi listi

  • Anja Horvat Jeromel
  • 12 januarja, 2023
Leto odnosov
Poglej prispevek
  • Aktualno
  • Kolumna
  • Osebna rast

Smo v letu odnosov – vodijo močni, odporni, pozitivni vizionarji in spretni komunikatorji

  • Anja Horvat Jeromel
  • 10 januarja, 2023
Ego ob pogledu na dobroto
Poglej prispevek
  • Aktualno
  • Kolumna
  • Osebna rast

Ego se je čudil moji osladnosti, da se zjokam ob pogledu na dobroto, a sem ga kar zignorirala!

  • Anja Horvat Jeromel
  • 4 januarja, 2023
Lepota in krutost življenja
Poglej prispevek
  • Aktualno
  • Kolumna

Življenje – ta čudna (kruta in lepa) ‘stvar’…

  • Anja Horvat Jeromel
  • 3 januarja, 2023
Preklopi v odporen in močan um
Poglej prispevek
  • Aktualno
  • Osebna rast

16 glavnih točk za močno miselnost – preklopi v odporen in močan um

  • Anja Horvat Jeromel
  • 19 decembra, 2022
Odnosi so trgovina z idejami in interesi
Poglej prispevek
  • Aktualno
  • Osebna rast
  • Video

Odnosi so v osnovi trgovina z idejami in interesi

  • Anja Horvat Jeromel
  • 15 decembra, 2022
  • Kakšne skrbnike/”lastnike” imajo psi radi?  
  • Kvantno kreiranje s serijo srečnih naključij
    Kvantno kreiranje z enim ali s serijo srečnih naključij
  • Gratinirana buča špagetarica - recept
    Recept za gratinirano bučo špagetarico z artičokami in pesinimi listi
  • Leto odnosov
    Smo v letu odnosov – vodijo močni, odporni, pozitivni vizionarji in spretni komunikatorji
  • Ego ob pogledu na dobroto
    Ego se je čudil moji osladnosti, da se zjokam ob pogledu na dobroto, a sem ga kar zignorirala!
  • Lepota in krutost življenja
    Življenje – ta čudna (kruta in lepa) ‘stvar’…
  • Recept polnjene paprike
    Recept za odlične polnjene paprike
Kategorije
E-novice

Prijava na e-novičke

  • Hrana in recepti
  • Zdravje in nega
  • Osebna rast
  • Dom in okolje
  • Rekreacija in oddih
  • Kreativnost
  • Domov
  • O nas
  • Kontakt
  • Projekti
  • Donacije
  • Uredniška politika
  • Oglaševanje
  • Donacije
  • Splošni pogoji poslovanja
  • Politika zasebnosti

Vnesi iskalne besede in pritisni tipko Enter.

Na spletni strani ekologicen.si uporabljamo piškote, ki zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin in analizo uporabe. S klikom na gumb "Strinjam se" dovoljuješ piškotke za vse namene obdelave.
NastavitveStrinjam se
Politika zasebnosti & piškoti

Politika zasebnosti

Za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje, spletna stran ekologicen.si uporablja piškote. Nekateri izmed piškotov so nujno potrebni za osnovne funkcionalnosti in varnost spletne strani. Uporabljamo pa tudi piškote drugih platform, ki nam pomagajo analizirati in razumeti vašo uporabo spletne strani. Ti piškoti so shranjeni v vašemu spletnemu brskalniku, shranijo pa se samo po vaši privolitvi. Vedno pa je omogočeno, da se od prejema teh piškotov odjavite.
Nujni piškotki
Vedno omogočeno
Nujni piškoti so potrebni za delovanje spletne strani. Ti piškoti med drugim skrbijo za varnost in funkcionalnost. Noben izmed teh piškotov pa ne shranjuje nikakršnih osebnih informacij.
Nenujni
Vsi piškoti, ki niso nujno potrebni za delovanje in funkcionalnost spletne strani. Služijo pa analitiki preko katere lahko preko raziskave optimiziramo naše vsebine in postajamo boljši.
SAVE & ACCEPT