Ekologičen
  • Hrana & recepti
  • Zdravje & nega
  • Osebna rast
  • Dom in okolje
  • Rekreacija in oddih
  • Kreativnost
  • Kolumne
  • Dogodki
TRGOVINA
  • Domov
  • O nas
  • Kontakt
  • Projekti
  • Donacije
Obišči našo Ekologično trgovino!
Ekologičen
Ekologična trgovina
Ekologičen
  • Hrana & recepti
  • Zdravje & nega
  • Osebna rast
  • Dom & okolje
  • Rekreacija & oddih
  • Kreativnost
0
Gratinirana buča špagetarica - recept
  • Aktualno
  • Hrana in recepti
  • Video

Recept za gratinirano bučo špagetarico z artičokami in pesinimi listi

  • 12 januarja, 2023
  • Anja Horvat Jeromel

Poleti nas je vrt obdaril z lepo bero buč špagetaric, zato sem iskala različne načine, kako jih pripraviti, da se jih ne naveličamo. In nekega sobotnega dne, ko smo imeli ravno goste na kosilu, sem se lotila tega recepta. Na koncu je tako dobro izpadel, da sem bila prav navdušena, zato ga z veseljem delim z vami. Poskusni zajčki, v katere sem spremenila moje goste, so bili navdušeni, tako da smo vsi skupaj uživali v okusnem obroku. Jaz pa sem se oddahnila, ker je zelo nehvaležno eksperimentirati z novimi recepti, ko imaš goste v hiši. A na srečo se je vse dobro izteklo.

Imam pa še par buč špagetaric na zalogi, tako da morda najdem še kakšen zanimiv način za pripravo, ki bi bil vreden deljenja. Vas zagotovo obveščam.

SIcer pa je celoten postopek dokumentiran tudi v videu. Sestavine pa sledijo spodaj.

Recept za gratinirano bučo špagetarico z artičokami in pesinimi listi

Sestavine:

  • 1 buča špagetarica
  • olivno olje
  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • 3 vejice peteršilja
  • čiliji
  • šop pesinih listov
  • 2 jedilni žlici kisla smetana
  • 1 kozarček artičok
  • 1 kepica mozzarele ali kozjega sira
  • ščep soli
  • malo popra
  • 200 g naribanega trapista

Postopek:

  • Buči špagetarici odrežemo pecelj in jo razpolovimo ter postrgamo ven semena. Jo polijemo z olivnim oljem, posolimo, popopramo. Zložimo v pekač na peki papir in jo spečemo na 175 stopinjah celzija za približno 40 minut. Najbolje, da na koncu preverimo z vilico, če je že dovolj zmehčana.
  • Ko je pečena, z vilico postrgamo ven mehko meso, ki izpade kot nekakšni špageti.
  • Pripravimo tržaško omako iz česna, peteršilja, olivnega olja in po želji še čilijev.
  • Nasekljamo čebulo, ki jo popražimo na olivnem olju.
  • Nasekljamo pesine liste in prav tako popražimo na čebuli. Dodamo kislo smetano.
  • Grobo nasekljamo artičoke stresemo v ponev, kjer pražimo ostalo zelenjavo. Na koncu dodamo še mozarelo. Posolimo, popopramo in dobro premešamo.
  • Pekač namažemo s kokosovo maščobo, na katero stresemo bučne špagete in jih poravnamo. Nanje poravnamo še popraženo zelenjavo in tržaško omako. Na vrhu pa dodamo še nariban sir – v mojem primeru trapist.
  • Damo v pečico za 30 minut na 175 stopinj celzija.
  • Postrežemo!

Pa dober tek!

 

Recept za ohrovtovo solato, ki se prav tako pojavi na koncu videa, pa najdeš tukaj!

 

Deli na Facebooku
Deli na Twitterju
Deli na Pinterestu
Anja Horvat Jeromel

Starejši Članek
Leto odnosov
  • Aktualno
  • Kolumna
  • Osebna rast

Smo v letu odnosov – vodijo močni, odporni, pozitivni vizionarji in spretni komunikatorji

  • 10 januarja, 2023
  • Anja Horvat Jeromel
Poglej prispevek
Novejši Članek
Kvantno kreiranje s serijo srečnih naključij
  • Aktualno
  • Osebna rast
  • Video

Kvantno kreiranje z enim ali s serijo srečnih naključij

  • 16 januarja, 2023
  • Anja Horvat Jeromel
Poglej prispevek
Prijava na e-novice
Sorodne vsebine
Poglej prispevek
  • Aktualno
  • Dom in okolje

Kakšne skrbnike/”lastnike” imajo psi radi?  

  • Maja Martinuč
  • 27 januarja, 2023
Kvantno kreiranje s serijo srečnih naključij
Poglej prispevek
  • Aktualno
  • Osebna rast
  • Video

Kvantno kreiranje z enim ali s serijo srečnih naključij

  • Anja Horvat Jeromel
  • 16 januarja, 2023
Leto odnosov
Poglej prispevek
  • Aktualno
  • Kolumna
  • Osebna rast

Smo v letu odnosov – vodijo močni, odporni, pozitivni vizionarji in spretni komunikatorji

  • Anja Horvat Jeromel
  • 10 januarja, 2023
Ego ob pogledu na dobroto
Poglej prispevek
  • Aktualno
  • Kolumna
  • Osebna rast

Ego se je čudil moji osladnosti, da se zjokam ob pogledu na dobroto, a sem ga kar zignorirala!

  • Anja Horvat Jeromel
  • 4 januarja, 2023
Lepota in krutost življenja
Poglej prispevek
  • Aktualno
  • Kolumna

Življenje – ta čudna (kruta in lepa) ‘stvar’…

  • Anja Horvat Jeromel
  • 3 januarja, 2023
Recept polnjene paprike
Poglej prispevek
  • Aktualno
  • Hrana in recepti
  • Video

Recept za odlične polnjene paprike

  • Anja Horvat Jeromel
  • 20 decembra, 2022
Preklopi v odporen in močan um
Poglej prispevek
  • Aktualno
  • Osebna rast

16 glavnih točk za močno miselnost – preklopi v odporen in močan um

  • Anja Horvat Jeromel
  • 19 decembra, 2022
Odnosi so trgovina z idejami in interesi
Poglej prispevek
  • Aktualno
  • Osebna rast
  • Video

Odnosi so v osnovi trgovina z idejami in interesi

  • Anja Horvat Jeromel
  • 15 decembra, 2022
  • Kakšne skrbnike/”lastnike” imajo psi radi?  
  • Kvantno kreiranje s serijo srečnih naključij
    Kvantno kreiranje z enim ali s serijo srečnih naključij
  • Gratinirana buča špagetarica - recept
    Recept za gratinirano bučo špagetarico z artičokami in pesinimi listi
  • Leto odnosov
    Smo v letu odnosov – vodijo močni, odporni, pozitivni vizionarji in spretni komunikatorji
  • Ego ob pogledu na dobroto
    Ego se je čudil moji osladnosti, da se zjokam ob pogledu na dobroto, a sem ga kar zignorirala!
  • Lepota in krutost življenja
    Življenje – ta čudna (kruta in lepa) ‘stvar’…
  • Recept polnjene paprike
    Recept za odlične polnjene paprike
Kategorije
E-novice

Prijava na e-novičke

  • Hrana in recepti
  • Zdravje in nega
  • Osebna rast
  • Dom in okolje
  • Rekreacija in oddih
  • Kreativnost
  • Domov
  • O nas
  • Kontakt
  • Projekti
  • Donacije
  • Uredniška politika
  • Oglaševanje
  • Donacije
  • Splošni pogoji poslovanja
  • Politika zasebnosti

Vnesi iskalne besede in pritisni tipko Enter.

Na spletni strani ekologicen.si uporabljamo piškote, ki zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin in analizo uporabe. S klikom na gumb "Strinjam se" dovoljuješ piškotke za vse namene obdelave.
NastavitveStrinjam se
Politika zasebnosti & piškoti

Politika zasebnosti

Za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje, spletna stran ekologicen.si uporablja piškote. Nekateri izmed piškotov so nujno potrebni za osnovne funkcionalnosti in varnost spletne strani. Uporabljamo pa tudi piškote drugih platform, ki nam pomagajo analizirati in razumeti vašo uporabo spletne strani. Ti piškoti so shranjeni v vašemu spletnemu brskalniku, shranijo pa se samo po vaši privolitvi. Vedno pa je omogočeno, da se od prejema teh piškotov odjavite.
Nujni piškotki
Vedno omogočeno
Nujni piškoti so potrebni za delovanje spletne strani. Ti piškoti med drugim skrbijo za varnost in funkcionalnost. Noben izmed teh piškotov pa ne shranjuje nikakršnih osebnih informacij.
Nenujni
Vsi piškoti, ki niso nujno potrebni za delovanje in funkcionalnost spletne strani. Služijo pa analitiki preko katere lahko preko raziskave optimiziramo naše vsebine in postajamo boljši.
SAVE & ACCEPT